BTC USD 24,021.1 Gold USD 1,790.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mencari workshop pakar membaiki wiring kereta

janggut_X

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
57,870
Paid Membership
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
Salam semua geng CG,

Den nak mintak tolong,keto den wiring habis short,berasap asap satu keto,habis meter meter kuar asap. Boleh den tau kek area kl/selangor ni mano bengkel or pakar wiring keto ni? kalau ada tolong senaraikan boleh tak. kalau yang kodai murah lagi bagus.

timo kasih semuo
 
Sponsored Post

pertiwi

Super Active Member
Messages
6,131
Joined
Dec 8, 2010
Messages
6,131
Reaction score
30
Points
70
salam..bro pkai kete ape?
 

azri1984

Fun Poster
Messages
223
Joined
May 13, 2008
Messages
223
Reaction score
1
Points
15
dekat jalan tandang, menghala ke kilang dunlop, bayak bengkel wyering kreta ni.
tp harga x to, sb x pnah brurusan
 

zamreda

CG Top Poster Club
gem
Messages
31,388
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
52
Points
120
kepakaran wiring nie tgk berdasarkan pengalamannya sblum nie...

mintak tunjuk pekerja bengkel tu tunjuk sijil kemahiran skm tahap 2...dan klau sijil2 lain....mcm sijil autotomotif...

memwiring nie kena berhati2 wlopon org tu kata boleh buat...bengkel mmg bnyak..tapi diorang keje mmg kena tgk gak..kadang2 main smbng wayar sesuka hati ajer...
 

pertiwi

Super Active Member
Messages
6,131
Joined
Dec 8, 2010
Messages
6,131
Reaction score
30
Points
70
kete yang terbakar tu kete satria SE.

area prima damansara leh dtg?tengok2 ler dulu..if bro rasa hrga patut, proceed la terus kat situ :) apepun, pm me if betul2 nak mai okeh. :D
 

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Kat Kajang lah tempat berkumpulnya pakar2 wiring kereta. Apataknya bila student2 MFI, GMI dan macam2 I lagi yg ambik course automotif engineering bertarung untuk show off.
 

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,481
Paid Membership
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,481
Reaction score
412
Points
136
dekat taman puncak jalil....kedai cina yang belakang restoran singgah rasa (dulu makan2 24jam)
 

janggut_X

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
57,870
Paid Membership
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
dekat taman puncak jalil....kedai cina yang belakang restoran singgah rasa (dulu makan2 24jam)

Belah mana bro?den tak nampak laie lokasi kodai tu.sok den helo
 

kickap0o

Fun Poster
Messages
780
Joined
Feb 23, 2011
Messages
780
Reaction score
0
Points
10
salam..sape bole tlg...plug nk nk check engine problem..hmmm..cmner erk nk buat?pm me details..harap2 ade yg mmbantu...kedai keta ckp nk disgo xbole sbb plug check engine terbakar..hmmm..pm me..! area KL/Sel Satria 1.6 4g92..pm lg sng..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register