Ask/Help Mencari syarikat courier yg murah untuk penghantaran ke sabah sarawak.

CG Sponsors




selipar2010

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
18,867
Reaction score
1
Points
115
kalau citylink brape 1kg bro?
 
Sponsored Post

Malaysia Boleh

Freshie
Joined
May 15, 2014
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Salam semua..

sy nak tny pada sesiapa yg expert dlm shipping process ni harap tolong jwb utk sy yg memerlukan pencerahan ni... :)

kalau kita nak pos tin spray cat ke sabah or sarawak boleh x?..

sbb setahu sy spray tin ada yg dikategorikan sebagai bahan larangan utk air flight..

Thanks..
 

orange76

Super Active Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
6,658
Reaction score
5
Points
65
Salam semua..

sy nak tny pada sesiapa yg expert dlm shipping process ni harap tolong jwb utk sy yg memerlukan pencerahan ni... :)

kalau kita nak pos tin spray cat ke sabah or sarawak boleh x?..

sbb setahu sy spray tin ada yg dikategorikan sebagai bahan larangan utk air flight..

Thanks..
Fluid mudah terbakar...category as digi cargo..knapa x ship pakai by sea kt sana...
 

MyBody Shop

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2012
Messages
226
Reaction score
0
Points
10
nak tau juga... selalu hantar ke sabah pakai pos malaysia je, dlm 18kg..
tapi memang lama, dalam 2 minggu lebih baru smpai
 

StaRz_V

Active+ Member
Joined
Feb 6, 2010
Messages
3,453
Reaction score
19
Points
25
Boleh tahu sesiapa ade pengalaman kt sini hantar barang sejuk beku melalui kapal @ kapal terbang.. Nak hantar barang sejuk beku ke sabah sarawak tp tiada pengalaman.. Sykt mne yg offer servis nie yer..
 

sopianothman

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2009
Messages
942
Reaction score
17
Points
25
West Coast Link (M) Sdn Bhd
No. 34, Jln 17/155c,
Bandar Bukit Jalil,
57000 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan
Tel: 03-8994 0957

kalo ko hantar kat KTM ekpress dia sub kat comp ni... servis aku dgn company so far terbaek... aku banyak hantar brg kat Asian supply base Labuan... so far rate dia antara yg paling murah... guna air freight...
Assalam Tuan

tuan supply apa kat sana..Kawan pada mac pun nak hantar FRC kat Bintulu..Kawan Pembuat FRC untuk Offshore..Kawan pun tengah nak cari shipping yg boleh hantar ke Bintulu
Tqvm tuan
 

suprol

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
13,022
Reaction score
34
Points
120
Assalam Tuan

tuan supply apa kat sana..Kawan pada mac pun nak hantar FRC kat Bintulu..Kawan Pembuat FRC untuk Offshore..Kawan pun tengah nak cari shipping yg boleh hantar ke Bintulu
Tqvm tuan
wasalam... tuan kasi pm detail comp... kot2 ada tender FRC nanti... hehehe... kami buat trading jek tuan... ada apa2 enquiry agak2 boleh buat kami sapu jek... mcm2 barang dah kami hantar... gym equipment/tilam/bantal ada lah ntah barang apa lagi... banyak ke nak hantar ke sana? bintulu skang dia org buat dlm 2-3 hari... sbb ada flight direct... tp kalau labuan ada lambat sikit.. sbb dia org transit kat KK dulu... tp so far dia org ok la :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register