BTC USD 23,392.6 Gold USD 1,865.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Mencari syarikat courier yg murah untuk penghantaran ke sabah sarawak.

Molque

Active Member
Messages
1,148
Joined
Aug 5, 2009
Messages
1,148
Reaction score
35
Points
30
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA UTK WARGA CG.

Sy ingin meminta pandangan kepada anda semua tentang syarikat penghantaran ke sebah sarawak.. dengan kos yg paling minima bagi satu penghantaran dlm satu masa..*

Sebelum ini saya telah banyak bertanya kepada syarikat penghantaran .. rate penghantaran ke sabah sarawak adalah terlalu mahal dan mungkin membebankan pihak pembeli dari sabah sarawak ini... cth : ktmd,pos malaysia,pos laju,utusan transport,dhl,gdex dll.. rata2 rate penghantaran yg mereka charge dlm lingkungan RM300-RM4++, utk penghantaran barang seberat 45kg (LxWxH = 70.8cm x 42cm x 70.8cm):(:)((

jadi dengan ini jika ada syarikat penghantaran yg dpt memberi kerja sama dan tampil untuk membantu agar kos penghantaran yg melampau ini dpt di jimatkan.. maka saya akan komited untuk memberi kerja sama dengan syarikat beliau..*:)cgrock

Sy meminta pandangan otai2 CG membantu masalah yg saya sedang hadapi ini.. kerana pelangan saya rata2 nya mengatakan beliau pernah mengambil barang dengan syarikat lain dengan seberat 45kg saiz yg sama.. kos penghantaran nya angaran dlm RM90-150 .. apa yg merungsingkan sy pada masa kini.. masih adakah syarikat yg membuat penghantaran ke sabah sarawak dengan kos begitu melalui penghantaran LAUT.:-?

MUNGKIN DENGAN SUMBANGAN OTAI2 DI DLM CG INI SEDIKIT SEBANYAK DPT MEMBANTU ORG SABAH DAN SARAWAK BAGI MEMINIMAKAN KOS PENGHANTARAN YG TERLALU MAHAL UTK MEREKA.. *JIKA ADA BOLEH LAH KITA BINCANG2 KAN DI SINI..:)cgrock

KEPADA MOD YG BERTUGAS DAN MENJAGA THREAD INI.. JIKA SAYA SALAH POSTING DI SINI.. MINTA JASA BAIK MOD ALIHKAN YE.. :) jom bincang..:)cgrock
 
Sponsored Post

xkaliber

Fun Poster
Messages
399
Joined
Apr 29, 2011
Messages
399
Reaction score
0
Points
15
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA UTK WARGA CG.

Sy ingin meminta pandangan kepada anda semua tentang syarikat penghantaran ke sebah sarawak.. dengan kos yg paling minima bagi satu penghantaran dlm satu masa..*

Sebelum ini saya telah banyak bertanya kepada syarikat penghantaran .. rate penghantaran ke sabah sarawak adalah terlalu mahal dan mungkin membebankan pihak pembeli dari sabah sarawak ini... cth : ktmd,pos malaysia,pos laju,utusan transport,dhl,gdex dll.. rata2 rate penghantaran yg mereka charge dlm lingkungan RM300-RM4++, utk penghantaran barang seberat 45kg (LxWxH = 70.8cm x 42cm x 70.8cm):(:)((

jadi dengan ini jika ada syarikat penghantaran yg dpt memberi kerja sama dan tampil untuk membantu agar kos penghantaran yg melampau ini dpt di jimatkan.. maka saya akan komited untuk memberi kerja sama dengan syarikat beliau..*:)cgrock

Sy meminta pandangan otai2 CG membantu masalah yg saya sedang hadapi ini.. kerana pelangan saya rata2 nya mengatakan beliau pernah mengambil barang dengan syarikat lain dengan seberat 45kg saiz yg sama.. kos penghantaran nya angaran dlm RM90-150 .. apa yg merungsingkan sy pada masa kini.. masih adakah syarikat yg membuat penghantaran ke sabah sarawak dengan kos begitu melalui penghantaran LAUT.:-?

MUNGKIN DENGAN SUMBANGAN OTAI2 DI DLM CG INI SEDIKIT SEBANYAK DPT MEMBANTU ORG SABAH DAN SARAWAK BAGI MEMINIMAKAN KOS PENGHANTARAN YG TERLALU MAHAL UTK MEREKA.. *JIKA ADA BOLEH LAH KITA BINCANG2 KAN DI SINI..:)cgrock

KEPADA MOD YG BERTUGAS DAN MENJAGA THREAD INI.. JIKA SAYA SALAH POSTING DI SINI.. MINTA JASA BAIK MOD ALIHKAN YE.. :) jom bincang..:)cgrock

salam tt..
sy rasa sy blh cuba bantu tt.. blh tt emel kpd sy di [email protected] ttg permasalahan tt dgn lebih detail..
sy ada seorang kawan yg mmg menjalankn perniagaan transportation ni.. jd mgkin sy blh minta dia bantu tt kat sini.. setahu sy penghantaran ke sabah dan sarawak ni mmg kebiasaan pada dia..

sy sekadar cuba membantu tt..
 

Molque

Active Member
Messages
1,148
Joined
Aug 5, 2009
Messages
1,148
Reaction score
35
Points
30
salam tt..
sy rasa sy blh cuba bantu tt.. blh tt emel kpd sy di [email protected] ttg permasalahan tt dgn lebih detail..
sy ada seorang kawan yg mmg menjalankn perniagaan transportation ni.. jd mgkin sy blh minta dia bantu tt kat sini.. setahu sy penghantaran ke sabah dan sarawak ni mmg kebiasaan pada dia..

sy sekadar cuba membantu tt..

sy dah pm tuan.. nak email2 ni leceh sikit tuan.. sy pm tuan senang.. dlm pm tu kita boleh bincang ye x tuan :D :)cgrock:)cgrock
 

suprol

Legendary Member
gem
Messages
13,022
Joined
Nov 23, 2009
Messages
13,022
Reaction score
34
Points
120
West Coast Link (M) Sdn Bhd
No. 34, Jln 17/155c,
Bandar Bukit Jalil,
57000 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan
Tel: 03-8994 0957

kalo ko hantar kat KTM ekpress dia sub kat comp ni... servis aku dgn company so far terbaek... aku banyak hantar brg kat Asian supply base Labuan... so far rate dia antara yg paling murah... guna air freight...
 
Sponsored Post

Top
Log in Register