Wanted Mencari pengarang per/artikel RM0.74

CG Sponsors




danial1

Fun Poster
Joined
May 21, 2008
Messages
249
Reaction score
22
Points
15
Salam,

Saya ingin mencari sesiapa yg boleh menulis artikel dengan baik, mematuhi nahu dan tatabahasa bahasa Melayu serta mempunyai keputusan BM yang baik dalam SPM.

Jumlah perkataan yg ditulis ialah 500-700 patah perkataan. Perkataan kata kunci(keyword) akan saya berikan.

Setiap artikel ialah RM0.74(dibulatkan nombornya jika lebih daripada 2) .

Lain-lain syarat-syarat akan saya berikan.

Bagi yang berminat sila email saya danial_ieman(at)yahoo.com atau PM saya.
Terima kasih.
 
Sponsored Post

iankhan

Fun Poster
Joined
May 30, 2010
Messages
602
Reaction score
1
Points
15
Mak aih. Apsal murah sangat bro??? Aku rasa pengarang kat majalah, surat khabar or free lance dapat more than that. Ataupun RM0.74 per perkataan masyuk gak tue. Hahahahaha
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
hurm.....sgt murah tu......tak smpi seringgit pun...

tak berbaloi....

minat juga sbnrnya nak mengarang....mmg best student BM masa SPM dulu pun tp murah sgt ler....:D
 

napie87

Junior Member
Joined
Oct 29, 2010
Messages
70
Reaction score
0
Points
6
bek karang kat askables.com...dpt gak lbh dr $5
 

Zulnas78

Active Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,562
Reaction score
6
Points
25
Betul tue...Aku buat assignment orang siap komplet ngan print lebih kurang 20 mukasurat pun diorang bagi 100....Takpelah..tt buat dulu tengok brapa bleh dapat..
 

untitoxin

Active Member
Joined
Feb 8, 2009
Messages
1,936
Reaction score
97
Points
30
RM0.74 ?? baik pengarang tu g mtk sdekah..pling koman pn dpt RM0.50 sorg..
 

danial1

Fun Poster
Joined
May 21, 2008
Messages
249
Reaction score
22
Points
15
Bro,
pengarang majalah, paper ngan freelance dia orang kena cari bahan-bahan sendiri, cari tema sendiri, kena print, pergi temuramah personaliti, buat temujanji dgn personaliti dll.

Di sini sy akan berikan kata kunci ( keywords ), patah perkataan, yg perlu ditulis

Lepas tu email pada sy, sy check. Bahasa yang simple pun memadai, janji sedap dibaca, nahu ok ( sesuai dgn keywords yg saya beri), tak perlu bahasa tinggi macam bahasa sastera, level karangan tak perlu macam penulis tersohor majalah-majalah terkemuka ( yang kalau editor baca 'slack' sikit @ tak sedap pada sanubari dia, zoom terus masuk tong sampah..)

Yang penting 'straight to the point' dengan keywords yg sy beri.

Tapi tak lah pula bahasa yang tunggang-langgang.
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
then bro buat apa ngan karangan tuh :-?
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
Salam,

Saya ingin mencari sesiapa yg boleh menulis artikel dengan baik, mematuhi nahu dan tatabahasa bahasa Melayu serta mempunyai keputusan BM yang baik dalam SPM.

Jumlah perkataan yg ditulis ialah 500-700 patah perkataan. Perkataan kata kunci(keyword) akan saya berikan.

Setiap artikel ialah RM0.74(dibulatkan nombornya jika lebih daripada 2) .

Lain-lain syarat-syarat akan saya berikan.

Bagi yang berminat sila email saya danial_ieman(at)yahoo.com atau PM saya.
Terima kasih.
Mcm murah sgt jer tu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register