BTC USD 75,680.9 Gold USD 4,352.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Main papan Ouija, kini dilanda misteri menyeramkan

PenglipurLara

Fun Poster
Messages
681
Joined
Jan 14, 2025
Messages
681
Reaction score
29
Points
30
Semua ini bermula ketika saya dan kawan baik saya, Elina, serta dua abang lelakinya memutuskan untuk bermain papan Ouija di rumah mereka. Pada mulanya, kami semua menganggapnya sebagai gurauan. Kami tak pernah benar-benar percaya. Tangan mula menggerakkan pointer ke salam singkat, "hello". Ketika kami bertanya nama, mereka hanya menunjukkan huruf "A". Keadaan menjadi sunyi seketika, kami agak ragu-ragu sama ada mainan ini benar-benar berfungsi ataupun abang-abang Elina hanya bergurau. Kami tinggalkan papan itu buat seketika dan kembali beberapa jam kemudian, cuba bertanya lagi. Bila kami tanya kalau 'dia' lelaki atau perempuan, jawapannya 'no'.

Malam itu, sesuatu mengganggu kami. Di pintu bilik Elina, bunyi cakaran kedengaran jelas. Kami sangka itu kucingnya, tetapi bila pintu dibuka, tiada apa di luar sana. Keesokan harinya setelah saya tinggalkan rumah Elina, dia mula mengalami mimpi ngeri. Lebih teruk, dia terbangun mendengar suara nafas di telinganya... terlalu menakutkan sehingga dia terpaksa tidur di ruang tamu.

Kemudian, satu malam minggu ini, sesuatu yang lebih menakutkan terjadi. Abang Elina mendengar tangisan bayi di nurseri, tetapi semasa diperiksa, tiada siapa di sana. Baru dia teringat, teman wanitanya dan bayi mereka tiada di rumah malam itu.

Selepas kejadian itu, saya bermalam di rumah Elina. Dalam kesamaran malam, saya terjaga dan melihat bayangan gelap bergerak dari ruang tamu menuju lorong kecil. Kami mencari jawapan di internet yang mengatakan semuanya akan baik-baik saja jika kami mengucapkan selamat tinggal. Namun sebenarnya... kami masih dalam samar-samar, tak pasti sama ada yang berlaku ini hanya rekaan minda atau sesuatu yang lebih menyeramkan sedang memerhatikan.
 
Back
Top
Log in Register