BTC USD 35,783.0 Gold USD 1,876.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Macamana cara nak cek motor second?

Houri

Freshie
Joined
Oct 19, 2019
Messages
31
Reaction score
1
Points
11
Assalamualaikum semua, selamat berpuasa. Tumpang tanya pada sesiapa yg tau. Saya nak beli motor second. Tapi motor takde geran, owner tak tau ke mana. Banyak motor lawa2 harga bawah 1.5k kat marketplace, tapi itulah masalahnya, motor tak boleh tukar nama pula.. yg saya risau, terbeli motor curi. Takut pula kita dah beli, tiba2 polis datang kata kita curi motor... Ada cara tak utk kita tau sama ada sesuatu motor tu motor curi atau bukan?
 
Sponsored Post

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,884
Reaction score
660
Points
126
orang beli besi buruk pun mintak geran motor
penjual kena sediakan geran, tiada geran tiada urusan
 

nokia3210

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,716
Reaction score
463
Points
46
lain motor lain tempat dia ..ada kat tengkok..ada kat body area bawah raga tu ..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register