BTC USD 26,883.2 Gold USD 1,976.35
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Line internet problem dalam rumah

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,647
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,647
Reaction score
1,867
Points
151
ni .. pakai kat dinding .. tapi ni internet rumah bukan smartphone

1665799476080.png
Kalau celcom berkesan ke bang? Nk try jgk.. cuma nk tgk org komen dulu..kalau btul bole mmg sy beli je..janji setel mslh..
 
Sponsored Post

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
43,638
Joined
Nov 23, 2012
Messages
43,638
Reaction score
5,300
Points
516
Awards
1
Kalau celcom berkesan ke bang? Nk try jgk.. cuma nk tgk org komen dulu..kalau btul bole mmg sy beli je..janji setel mslh..
ni untuk landline internet bukan telco telefon .. guna Cell Mapper, tengok tower paling dekat .. saya rasa tower kat rumah kamu tu jauh tau ..
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,647
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,647
Reaction score
1,867
Points
151
ni untuk landline internet bukan telco telefon .. guna Cell Mapper, tengok tower paling dekat .. saya rasa tower kat rumah kamu tu jauh tau ..
Tp kire bandar dah umah sy ni.. mmg sikit je lg nk masuk tmpt line yg elok.. X tu rumah sy..
Screenshot_20221015_102422.jpg
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
43,638
Joined
Nov 23, 2012
Messages
43,638
Reaction score
5,300
Points
516
Awards
1
Tp kire bandar dah umah sy ni.. mmg sikit je lg nk masuk tmpt line yg elok.. X tu rumah sy..
Screenshot_20221015_102422.jpg
betul, tapi tengok tower terkedat .. macam kita pakai highway PLUS, cuba tengok sepanjang perjalanan, DiGi pakai tower Celcom, Celcom pakai tower Maxis .. dia pindah2 line, macam saya DiGi pakai tower Celcom, Maxis tukar pakai DiGi ..

satu tower tu ada banyak telco ..
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,647
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,647
Reaction score
1,867
Points
151
betul, tapi tengok tower terkedat .. macam kita pakai highway PLUS, cuba tengok sepanjang perjalanan, DiGi pakai tower Celcom, Celcom pakai tower Maxis .. dia pindah2 line, macam saya DiGi pakai tower Celcom, Maxis tukar pakai DiGi ..

satu tower tu ada banyak telco ..
Oicc..kite 1 tower tu mmg share bnyk telco..sbb mmg slalu nmpk tepi hiway 1 tower tp ade mcm2 logo.. sy rase bole la pkai yg mcm bro suggest tu..xjauh pun..sikit je.. janji ade line dlm umah dah ok..
 

notepad

Legendary Member
gem
Messages
11,989
Joined
Sep 17, 2011
Messages
11,989
Reaction score
1,379
Points
206
Oicc..kite 1 tower tu mmg share bnyk telco..sbb mmg slalu nmpk tepi hiway 1 tower tp ade mcm2 logo.. sy rase bole la pkai yg mcm bro suggest tu..xjauh pun..sikit je.. janji ade line dlm umah dah ok..
kawasan bandar setiap tower dipasang untuk liputan kawasan tertentu saja. tak mesti tower dekat rumah connect kepada tower tersebut. tengok arah antenna kotak segi panjang tu. telco boleh set untuk berapa km sahaja
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gemgem
Messages
43,638
Joined
Nov 23, 2012
Messages
43,638
Reaction score
5,300
Points
516
Awards
1
kawasan bandar setiap tower dipasang untuk liputan kawasan tertentu saja. tak mesti tower dekat rumah connect kepada tower tersebut. tengok arah antenna kotak segi panjang tu. telco boleh set untuk berapa km sahaja
max 50km .. ada tower extender, sambut-> lepas talian, kalau 5G xtaula
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register