BTC USD 27,726.0 Gold USD 1,978.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lenovo problem...sapa2 leh tlg???

slashshaz

Junior Member
Messages
94
Joined
Aug 4, 2010
Messages
94
Reaction score
0
Points
6
salam....
saya pakai hnst lenovo s820...saya baru beli simkad altel.....bila masuk je simkad altel kt lenovo s820 tu coverage paling tggi dpt EDGE je...dan data connection pon EDGE tp kalau sim tu masuk kat hnst lain ok je...dapat H++. bila masuk simkad maxis kat hnst ni ok plak...dapat je H++...simkad ALTEL je xdapat.. ada sapa2 penah kena x mcm ni....any suggestion utk solve????
 
Last edited:
Sponsored Post

asdasdasd

Legendary Member
gem
Messages
12,893
Joined
May 2, 2011
Messages
12,893
Reaction score
308
Points
136
salam....
saya pakai hnst lenovo s820...saya baru beli simkad altel.....bila masuk je simkad altel kt lenovo s820 tu coverage paling tggi dpt EDGE je...dan data connection pon EDGE tp kalau sim tu masuk kat hnst lain ok je...dapat H++. bila masuk simkad maxis kat hnst ni ok plak...dapat je H++...simkad ALTEL je xdapat.. ada sapa2 penah kena x mcm ni....any suggestion utk solve????

cer cek dekat APN dia bro. ada setting dia bro kena set kan..
 

sayasuka

Legendary Member
gem
Messages
12,964
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,964
Reaction score
101
Points
123
Ni pengajaran.. Tak semua hp akan support simkad kita.. Cth tok punya alcatel tak support simkad umobile walaupun hp ori, kawan tok lenovo a388t tak support digi.. Dan banyak gak di cg yang mengadu hal ini.. So lain kalai kalau nak beli ho bwk sekali simkad.. Tengok support ke tak..;)

:) terima kasih tok.

satu peringatan yg sangat berguna
 

rosdi88

Active Member
Messages
2,133
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,133
Reaction score
66
Points
35
Ni pengajaran.. Tak semua hp akan support simkad kita.. Cth tok punya alcatel tak support simkad umobile walaupun hp ori, kawan tok lenovo a388t tak support digi.. Dan banyak gak di cg yang mengadu hal ini.. So lain kalai kalau nak beli ho bwk sekali simkad.. Tengok support ke tak..;)

bagus maklumat ini
 
Sponsored Post

Top
Log in Register