BTC USD 76,071.1 Gold USD 4,264.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lelaki maut selepas disedut ke dalam enjin pesawat

hiduprakyat

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,488
Joined
Dec 6, 2010
Messages
27,488
Reaction score
1,681
Points
201


Eropah
Lelaki maut selepas disedut ke dalam enjin pesawat


Rom: Lelaki maut selepas disedut ke dalam enjin pesawat yang bersiap untuk berlepas di Lapangan Terbang Bergamo di utara Itali, pada Selasa.


Menurut harian Itali, Corriere della Sera, lelaki itu adalah seorang warga Itali berusia 35 tahun.

Ia berkata, lelaki itu menceroboh masuk ke lapangan terbang, kemudian menggunakan pintu keluar kecemasan untuk bergegas ke landasan dan menuju pesawat yang bersiap untuk berlepas.

Terdahulu pada hari itu, syarikat penerbangan Sepanyol Volotea menulis di media sosial bahawa penerbangannya dari Bergamo ke Asturias di Sepanyol terbabit dalam "insiden" pada 10.35 pagi.

"Seorang yang tidak berada di dalam kapal dan tidak berkaitan dengan syarikat, parah. Kesemua 154 penumpang dan enam anak kapal selamat," katanya di X.

"Kami melakukan segala yang mungkin untuk menyokong penumpang dan anak kapal yang terjejas, memberikan mereka sokongan psikologi, sambil bekerja dalam penyelarasan rapat dengan pihak berkuasa Itali."

Pesawat itu adalah Airbus A319, menurut laman web penjejakan Flightradar24.

Penerbangan digantung di Lapangan Terbang Bergamo, yang ketiga terbesar di Itali mengikut jumlah penumpang, berikutan insiden itu, tetapi disambung semula pada tengah hari, menurut SACBO.


Sumber : Harian Metro
 
Passengers on board a plane at Milan Bergamo Airport have described the horrifying scenes after a man took his own life by jumping into the jet's engine. They recalled hearing a dreadful noise before being warned, 'Don't look out the windows' as the nightmare unfolded on Tuesday morning. Andrea Russo, 35, from Calcinate near Bergamo, who was not a passenger or staff member at the airport, entered the terminal in his red Fiat 500 car before abandoning the vehicle and running into the building. He arrived at the airport without a ticket and made his way to a restricted area leading to the runway before two Border Police on duty attempted to stop him.

He managed to free himself from the officers before running on to the tarmac and 'throwing himself into one of the two turbofans' on the Volotea Airbus A319 flight V73511 from Milan to Asturias. One Spanish passenger on board at the time of the incident told La Nueva España: 'Suddenly, we heard a noise and a bang. 'Some people saw something through the window and put their hands to their heads. They told us it was best not to look out, because what was happening was very unpleasant.' The woman, from Llanera in Asturias, described how the plane had just repositioned on a reserve runway and was taxiing slowly toward the take-off strip.
1752415500805.png
 
mmg bunuh diri la tu, kalo dlm movie masuk ikut depan turbin tu kuar ikut belakang 😅
 
Back
Top
Log in Register