Kisah peniaga burger yang berjaya

CG Sponsors




momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,885
Reaction score
330
Points
141
"Aku tak malu beritahu aku ni asalnya JUAL BURGER tepi jalan....

Sebelum main saham...aku Bermula dari seorang peniaga warung...ayah aku jual chakueh..aku plak menempel sebelah jual burger..bukan setahun tapi jual burger ni lebih dari 10 tahun.

Seawal umur 15 tahun masa nak PMR aku dah jual Saudi Burger kat Taman Perling.Jalan Layang.
Masa tu ambik komisyen sahaja.Taklama lepas tu tokey tu plak bagi aku ambik alih warung burger tu.

Dari situ..sambil belajar sambil jual burger.Sehingga masa kerja kat Citibank pun aku tolak warung pagi2 buta, kasi siap kan burger untuk aku jual kat food court di Cityplaza JB.Pakai Tie dan bawak stok burger.Itulah duit kocek aku sementara nak tunggu gaji.

Pernah jual di bas station larkin..Burger kasi siap banyak2 dan aku bawak bakul dari satu bus ke bus yang lain..Burger...burger siapa nak burger.
Masa tu aku masih kerja kat Citibank.Kira ada 2 stall lah..satu kat Perling satu kat Larkin.

Seronok cerita pasal burger ni. Banyak kenangan..
Sehinggakan aku ngurat awek ketika aku sedang bawak stok burger.Awek tu dah jadi bini aku sekrang..pada aku dia cun melecun.Rezeki burger dapat awek.

penuh kereta satria aku dengan roti dan stok2 burger termasuk sos bumi hijau yang power pedasnya.πŸ˜†Tapi malang kereta satria aku ni kena tarikπŸ˜‚πŸ˜‚.

Last berniaga burger depan 7eleven di Setia Tropika ...tahun tu tahun 2007.kira diam tak diam dah 11 tahun dah.

Walaupun lama jual burger.Duit simpanan tak nampak sangat sebab takda proper rekod dan sistem inventory yang betul.Jadi dari situlah aku percaya peniaga2 burger yang ada sekrang ni buat business duit tak nampak dan sangat susah nak buat loan sebab takda sistem.

Makanya, saya dah siapkan satu apps FREE kepada semua peniaga burger satu Malaysia.Satu apps yang lengkap dgn profit loss harian dengan rekod inventory sekali.Ada POS system dan customer2 boleh beli burger anda online.Kalau ada delivery..customer boleh order online.

Sekrang dah 99.99% dah siap,cuma tengah buat backtesting supaya ianya betul2 memberi manfaat kepada peniaga burger.

Doakan impian burgerboy apps ni success dan ikuti perkembangan Burgerboy apps ni dalam group whatapss.

Tak mustahil burgerboy ni akan IPO juga".πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Sekian ceritaku

BURGERBOY Apps
By burger unclezam sdn bhd
Rangkaian Unclezam Holding Bhd

#freeburgerboyapps
#freeEverymonthburger
#smallbusiness
#bigbusiness
 
Sponsored Post

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
teringat dulu lepak tepi jalan, tegur-tegur awek, lepak-lepak makan minum kat warung tepi jalan, minta Fb, sembang-sembang,

sekarang dah jadi bini pun.

Alhamdulillah.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,520
Reaction score
1,602
Points
596
Kalau sedap orang suka memang kaya la

Cam mcdonalds jual burger seluruh dunia
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,466
Reaction score
1,032
Points
151
my stock trading mentor :)cgrock
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,113
Reaction score
242
Points
83
"Aku tak malu beritahu aku ni asalnya JUAL BURGER tepi jalan....

Sebelum main saham...aku Bermula dari seorang peniaga warung...ayah aku jual chakueh..aku plak menempel sebelah jual burger..bukan setahun tapi jual burger ni lebih dari 10 tahun.

Seawal umur 15 tahun masa nak PMR aku dah jual Saudi Burger kat Taman Perling.Jalan Layang.
Masa tu ambik komisyen sahaja.Taklama lepas tu tokey tu plak bagi aku ambik alih warung burger tu.

Dari situ..sambil belajar sambil jual burger.Sehingga masa kerja kat Citibank pun aku tolak warung pagi2 buta, kasi siap kan burger untuk aku jual kat food court di Cityplaza JB.Pakai Tie dan bawak stok burger.Itulah duit kocek aku sementara nak tunggu gaji.

Pernah jual di bas station larkin..Burger kasi siap banyak2 dan aku bawak bakul dari satu bus ke bus yang lain..Burger...burger siapa nak burger.
Masa tu aku masih kerja kat Citibank.Kira ada 2 stall lah..satu kat Perling satu kat Larkin.

Seronok cerita pasal burger ni. Banyak kenangan..
Sehinggakan aku ngurat awek ketika aku sedang bawak stok burger.Awek tu dah jadi bini aku sekrang..pada aku dia cun melecun.Rezeki burger dapat awek.

penuh kereta satria aku dengan roti dan stok2 burger termasuk sos bumi hijau yang power pedasnya.πŸ˜†Tapi malang kereta satria aku ni kena tarikπŸ˜‚πŸ˜‚.

Last berniaga burger depan 7eleven di Setia Tropika ...tahun tu tahun 2007.kira diam tak diam dah 11 tahun dah.

Walaupun lama jual burger.Duit simpanan tak nampak sangat sebab takda proper rekod dan sistem inventory yang betul.Jadi dari situlah aku percaya peniaga2 burger yang ada sekrang ni buat business duit tak nampak dan sangat susah nak buat loan sebab takda sistem.

Makanya, saya dah siapkan satu apps FREE kepada semua peniaga burger satu Malaysia.Satu apps yang lengkap dgn profit loss harian dengan rekod inventory sekali.Ada POS system dan customer2 boleh beli burger anda online.Kalau ada delivery..customer boleh order online.

Sekrang dah 99.99% dah siap,cuma tengah buat backtesting supaya ianya betul2 memberi manfaat kepada peniaga burger.

Doakan impian burgerboy apps ni success dan ikuti perkembangan Burgerboy apps ni dalam group whatapss.

Tak mustahil burgerboy ni akan IPO juga".πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Sekian ceritaku

BURGERBOY Apps
By burger unclezam sdn bhd
Rangkaian Unclezam Holding Bhd

#freeburgerboyapps
#freeEverymonthburger
#smallbusiness
#bigbusiness
Wah..tk sangka momoque adalah UZ...
 

bioboy

Fun Poster
Joined
Sep 3, 2011
Messages
279
Reaction score
1
Points
15
sesuai utk biz burger shj kah? kalau biz lain applicable x? pasar malam atau gerai tepi jalan lain2?
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
3,744
Reaction score
1,165
Points
111
"Aku tak malu beritahu aku ni asalnya JUAL BURGER tepi jalan....

Sebelum main saham...aku Bermula dari seorang peniaga warung...ayah aku jual chakueh..aku plak menempel sebelah jual burger..bukan setahun tapi jual burger ni lebih dari 10 tahun.

Seawal umur 15 tahun masa nak PMR aku dah jual Saudi Burger kat Taman Perling.Jalan Layang.
Masa tu ambik komisyen sahaja.Taklama lepas tu tokey tu plak bagi aku ambik alih warung burger tu.

Dari situ..sambil belajar sambil jual burger.Sehingga masa kerja kat Citibank pun aku tolak warung pagi2 buta, kasi siap kan burger untuk aku jual kat food court di Cityplaza JB.Pakai Tie dan bawak stok burger.Itulah duit kocek aku sementara nak tunggu gaji.

Pernah jual di bas station larkin..Burger kasi siap banyak2 dan aku bawak bakul dari satu bus ke bus yang lain..Burger...burger siapa nak burger.
Masa tu aku masih kerja kat Citibank.Kira ada 2 stall lah..satu kat Perling satu kat Larkin.

Seronok cerita pasal burger ni. Banyak kenangan..
Sehinggakan aku ngurat awek ketika aku sedang bawak stok burger.Awek tu dah jadi bini aku sekrang..pada aku dia cun melecun.Rezeki burger dapat awek.

penuh kereta satria aku dengan roti dan stok2 burger termasuk sos bumi hijau yang power pedasnya.πŸ˜†Tapi malang kereta satria aku ni kena tarikπŸ˜‚πŸ˜‚.

Last berniaga burger depan 7eleven di Setia Tropika ...tahun tu tahun 2007.kira diam tak diam dah 11 tahun dah.

Walaupun lama jual burger.Duit simpanan tak nampak sangat sebab takda proper rekod dan sistem inventory yang betul.Jadi dari situlah aku percaya peniaga2 burger yang ada sekrang ni buat business duit tak nampak dan sangat susah nak buat loan sebab takda sistem.

Makanya, saya dah siapkan satu apps FREE kepada semua peniaga burger satu Malaysia.Satu apps yang lengkap dgn profit loss harian dengan rekod inventory sekali.Ada POS system dan customer2 boleh beli burger anda online.Kalau ada delivery..customer boleh order online.

Sekrang dah 99.99% dah siap,cuma tengah buat backtesting supaya ianya betul2 memberi manfaat kepada peniaga burger.

Doakan impian burgerboy apps ni success dan ikuti perkembangan Burgerboy apps ni dalam group whatapss.

Tak mustahil burgerboy ni akan IPO juga".πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Sekian ceritaku

BURGERBOY Apps
By burger unclezam sdn bhd
Rangkaian Unclezam Holding Bhd

#freeburgerboyapps
#freeEverymonthburger
#smallbusiness
#bigbusiness
Semoga berjaya....
 

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
8,591
Reaction score
273
Points
96
Teringat kisah aku masa partime mcd dulu. Macam2 burger ado...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register