Kisah Benar Edisi Seram

CG Sponsors




sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
308
Points
131
Salam all...


Disebabkan tak berapa ramai forumer CG yg kaki pancing tegar, aku dah ubah tajuk thread nie kepada Kisah Benar Edisi Seram. hehehe..

Syaratnya kisah adalah benar samada terjadi kepada diri sendiri atau pun family sahaja.. baru rasa seramnya... wakakaka....

tapi diharap semua yg nak berkongsikan pengalaman dapat mengekalkan format sedia ada, supaya senang forumer lain nak tau bila dah kat mana kawasan tersebut...

Tempat = Tempat kejadian
Masa = Masa kkejadian
Ahli = Berapa org yg terlibat
suspek hantu = hantu apa yg korang rasa kacau korang..



Dah 3 tahun aku melepak kat CG ni dan inilah first time aku buka rumah sendiri. hehehe.. enjoy...
Amboiii seramnya cerita ni :D
 
Sponsored Post

blink_182

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
9,786
Reaction score
21
Points
65
lagi citer antu

nak yg seram pak
 

lilbee

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
4,801
Reaction score
10
Points
25
meh aku cite experience ayah aku..


Tempat = umah lama kitorg kat arau
Masa = Malam..dalam kul 2 pagi kot
Ahli = 2 org
suspek hantu = xtau la..

one day, ayah aku pegi kursus..dia balik malam..dalam kul 1 lebih..

akak aku yang bukak kan pintu..then akak aku sambung tdo balik dlm bilik depan..

mak ayah aku tdo kat ruang tamu dgn adik yg kecik..

tapi mlm tu mak aku ttdo dlm bilik dgn akak aku..ayah aku x sampai ati nak kejut dia..

sebelum tdo, aku ayah isap rokok dulu..dia lepak atas katil dlm bilik tengah..bilik tu kosong since aku n adik2 yg lain smua kat hostel..dia biar pintu bilik terbukak..

tengah dia layan blues sorang2 tu, suddenly dia nampak akak aku melintas depan bilik tu..dari dapo ke bilik depan..siap ada towel lagi sangkut kat bahu..mula2 ayah aku buat derkk je..tapi pastu baru dia perasan 1 benda..akak aku lalu dengan smooth skali..cam naik eskelator kat KLIA tuh..

so dia dah mula rasa x sedap ati..dia pun pegi masuk bilik dpan nak kejut mak aku tdo dengan dia..dia on je suis lampu bilik tu, terus dia terkejut..akak aku sedap je tengah tdo x menyedar..yang ayah aku terkejut tu sebab masa dia nmpak akak aku lalu, dengan jelasnya akak aku pakai suar putih..yang dia nampak dalam bilik tengah tdo ni pakai suar biru..

tapi dia biarkan je la..mungkin btul akak aku yang pegi toilet n dia tukar suar kot pastu..

sok nye pagi2 lagi ayah aku tanya akak aku samada dia pegi toilet tak pas bukak kan pintu kat ayah aku malam tu..dan jawapan nya TAK..dia terus tdo je..

so diorang buat kesimpulan "benda" tu ikut ayah aku balik n pasal dia nampak akak aku, so dia pinjam kot jap appearance akak aku..dia nak tumpang mandi je..tapi dia miss tang seluar..lupa nak usha kot..:D:D
 

lilbee

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
4,801
Reaction score
10
Points
25
rasa best lak bercerita kisah seram ni..

sebenarnya kisah2 aku xla seram sangat..

tapi sekadar nak berkongsi..


Tempat = toilet blok A UiTM Penang kampus lama (permatang pasir)
Masa = 1 tengahari..
Ahli = aku sorg jek..
Suspek = xtau..

ceritanya begini..

aritu jumaat..aku dengan member lepak library tengahari tu..

then rasa nak terkucil..aku pun nak pegi la toilet..member aku siap tukar selipar dia dengan aku lagi..suh tolong cucikan bunga kat seliapar dia yg terkena selut tu (pakai selpar je pegi kampus tapi yang lawa la)..aku pakai je la..bukan berat mana pun dia mintak tolong tu..

bangunan kampus tu asalnya bangunan sekolah..

so toilet dia memanjang ke dalam sebab depan ada stor..

kecik je toilet tu..

aku masuk terus ke jamban ( x tau ada orang or x dlm tu sebab nak terkucil yg amat sangat)

mula2 ingat nak cuci selipar member aku kat sinki..suddenly dengar jamban sebelah kiri ada bunyik air(jamban ada 3 je..aku masuk yang tengah..yang belah kanan direct dengan pintu masuk toilet so aku tau xde orang sebab masa aku masuk memang pintu dia ternganga)

aku pun decide nak cuci selipar dia dlm jamban je..x elok la plak nanti orang tu nampak aku masukkan selipar dalam sinki..

abeh je basuh selipar, aku pun bukak la pintu..time nak bukak pintu aku still dengar bunyi air kat jamban kiri aku..

toilet ni, depan jamban aku n jamban kiri ada sinki, so ada cermin la kan..

once aku bukak pintu toilet n imej aku appear je kat cermin tu, tetiba aku blur..bunyik air ilang terus n jamban sebelah aku kosong..camna aku tau kosong?sebab pintu pun xde!!n memang aku sorang je dlm toilet tu..utk seseorang kuar dari toilet tu, dia kena menapak dlm 10 langkah baru sampai pintu masuk sebab ada stor..

aku cuak gak..tapi sedikit blur..sempat lagi aku cuci2 tangan, belek2 muka kat cermin tu..

pastu tetiba aku rasa meremang..makin lama makin kuat rasa tu..x tahan, so aku kuar la..rasa terseksa gila time berjalan nak pegi kat pintu..rasa lama sangat sebab aku dah meremang tahap maksimum..rasa cam ada benda atas kepala..

lega betul dapat kuar dari toilet tu..pas pada incident tu, aku xpnah masuk toilet tu sorang2..

tengah2 hari pun dia nak main2..
 

LIpas_penIn

Fun Poster
Joined
Nov 26, 2006
Messages
312
Reaction score
12
Points
15


tengah2 hari pun dia nak main2..
huhhu... tengah hari la masa yg selalu dia mengacau... bukan tgh malam jer... nasib baik dia tak mengintai masa ko tgh cuci kaki tu... kalau tidak... hahahaha
 

lilbee

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2009
Messages
4,801
Reaction score
10
Points
25
huhhu... tengah hari la masa yg selalu dia mengacau... bukan tgh malam jer... nasib baik dia tak mengintai masa ko tgh cuci kaki tu... kalau tidak... hahahaha
mintak simpang la..#:-S#:-S

aku ni dahla penakut..

biasanya kalo terjadinya benda2 yang xde penjelasan ni kat aku, aku blur dulu..pas dah dapat berpikir baru rasa takut..
 

poor_guy

Fun Poster
Joined
Jun 18, 2008
Messages
998
Reaction score
4
Points
15
tempat: lombong kt simpang pelangai
jumlah: 3 org
masa: nk maghrib
hantu: ntah la nk panggey antu pe.

cternyer mudah je. aku tataw la aku kne kaco ke pe. petang tu elok je kami bertige g mancing. boleh la..wat naek 2 3 ekor talapia. besau gak. tp ble dh nk masuk maghrib...ikan x dpt2. sampai satu mase tu aku tgk dpn mate ade gelembung air( konon2 ade ikan la). so aku baling la mati kail ke arah tu... pastu kt belah kiri plak ade gelembung air, aku baling lagi.. pastu hal ni pn berterusan la.. nampak je gelembung aku aku baling mate kail ni. sdar x sdar member aku dtg tgur..sb kami mancing jarak yg agak jauh antare satu same laen. dier dtg tgur, baru aku tersedar. sb sblum tu aku ralit duk maen baling2 mate kail joran aku nih. mmg x sdar. time kwn dtg tgur tu baru aku prasan, mate kail aku mmg lame dh x berumpan.. kawan aku kate dier pelik tgk aku dr td duk maen baling2..
aku pn heran.. smpai umah pn aku jd bengong lg, ape yg aku wat td..?

tu kne kaco ke aku mengelamun ha..? tp serius mmg aku x sdar. ape name hantu tu?
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
alamak...dh terlari la plak...lagi satu area yg antara top 10 kat trganu...hehehe...jeng-jeng-jeng....jln sungai tong...memang meniti dibibir pengguna jalan raya...hehehe...bnyk eksiden blaku kat situ...
selalu jgk lalu jalan ni kul 2 3 pagi sorang2..tp takde benda yg berlaku..

cuma 1 benda yg aku heran sampai hari ni, mcm mana aku blh bawak keta dari kuala berang sampai kota bharu dlm masa 1jam 45minit jer, masa tu aku bertolak kul 1.45pg, sampai rumah kul 3.30pg..:">

sampai rumah terus tido, ngantuk sgt..pg esok baru aku perasan yg aku leh sampai tak sampai 2 jam je kt rumah.#:-S
padahal bukan bawak laju sgt pun, biasa kalau aku tekan minyk pun dlm 2 jam lebih baru sampai kt rumah.:p

yg aku perasan masa lalu jalan tu start dari kuala berang sampai jertih ada sebuah keta yg cucuk aku..tak potong pun aku, aku pun tak perasan sgt keta jenis apa coz lampu dia silau sgt, pastu tak perasan lak bila masa dia potong aku :p

kejadian ni berlaku dlm akhir bulan puasa tahun lepas..mungkin tu malam lailatul qadar kot :"> :p


erkk..maafla TT aku dh tersasar jauh :)):eek:
 

TwiStEd pIps

Super Active Member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
7,545
Reaction score
4
Points
65
salam

meh aku citer pulak pengalaman adik aku yg gila meroyan sesgt mancing sampai tak kira sesudah subuh baru nak balik :))

lokasi : empangan Klang Gate
masa : 8 malam
ahli : ahli 2 org aje (kwn dia sorang tu OKU..rabun tahap kritikal pon gila mancing gak..adik aku kena pimpin)
suspek: hantu tadak kepala

Kisah ni baru aje jadi...dalam bulan 6 mcm tu,..adik aku ni ada ajak aku sekali pegi..aku tak boleh pegi la..sebab nak pegi amik org rumah kat tempat keje..so dia takde geng..kebetulan..member dia yg OKU ni dtg rumah..(walaupon rabun tapi bwk motor hebat gak hahaha) dia mmg kaki mancing..sebab rabun..terkena gam gajah masa nak picit benda alah tu...iskhh iskhh #:-S

so dia ajak la sekali kwn dia tu...sampai kat sana terus la campak mata kail kat anak sungai bwh empangan tu...dorang tak masuk pon kat empangan tu sebab ada polis jaga...kat bwh sungai tu mmg best gak time dorang bukak air...air tgh besar..(aku pon penah dpt ikan Toman kat situ..hahaha) dah tiba waktu senja...kwn dia yg rabun tu dok meraba-raba cari umpan...hahaha (aku dah kasitau ngan adik aku..jgn bwk dia..susah nanti..hehe) so adik aku la terpaksa sarungkan umpan cacing kat dia..wakakaka!!!....time tu dah nak masuk maghrib dalam pukul 7.30 mcm tu la...kat situ dah gelap..sebab keliling hutan..

waktu tu baru dpt 3-4 ekor ikan Talapia besar tapak tangan (jadiklah)...so kwn dia dah ajak balik sebab dah tak nampak...adik aku ckp rileks la aku pimpin ko karang...hehehe

Tengah leka memancing..ada dengar suara org dtg...so dorang ingat ada org dtg nak mancing ke hapa..(kat situ port org beromen pon ada) huhuuu....so dorang buat tak reti jela...

tiba-tiba suara jejak org tu makin dekat la pulak...dorang buat tak tahu lagi la..sebab dok khusyuk mancing...alih2 org tu pon tegur...weii dah malam tak ingat nak balik ke?? adik aku pon toleh la belakang...PERGHHH!!!! :eek: punya la terkejut nampak org tu tgh bwk kepala dia sendiri...lintang pukang adik aku lari...hehehe...

so korang pon mesti fikir pulak..apa jadi dengan kwn dia yg dah tak npk mlm2 tu kan? :-?...sebelum tu...biar aku habis kan dulu hal adik aku ni...dia dah lari sampai kat kereta dia...baru dia teringat kat kwn dia :))

lepas tu dia cuak jugak nak masuk balik kat situ....mujurlah kat situ ada kampung setinggan...so adik aku ajak la 3 org kampung yg ada kat situ pegi tgk kawan dia tu...:D ....

sambil2 jalan menuju ketempat tu..org kampung tu pon bg la nasihat..jangan mancing kat sini time2 malam...kang nyosal..org ramai dah jumpa hehehe....adik aku time tu diam aje...sbb takut tak habis lagi...

sampai aje kat tempat tu...dia tgk elok aje kwn dia tu dok mancing lagi...:)) ...pastu dia kata la..wehh..jom balik...kwn dia kata la..laa...tadi elok aje dah nak balik pulak..hehehe...

so adik aku bwk lah dia balik...tapi tak cerita apa2 pon..sebab masih takut lagi....kwn dia dok heran...apa kena ko ni...adik aku diam aje....hahaha

sampai kat rumah baru dia start cerita...tadi aku npk hantu tgh bwk kepala....sorry aku tinggalkan kau..kwn dia tu tersengih2...bila masa la pulak ko npk hantu? bila masa pulak kau tinggalkan aku? ...elok aje ko dok sembang ngan aku tadi..HAHHH SUDAHH!!:eek:....

lagi menggigil adik aku dgr cerita kwn dia tu....so sampai skrg kwn dia tak percaya adik aku tinggalkan dia...:))

jadi siapa pulak yg dok lepak ngan kawan dia yg OKU tu?? :-?
wooooooooot.. bez2..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register