BTC USD 60,316.4 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

kereta aku kena langar

AKIMARU

Fun Poster
Joined
Dec 2, 2007
Messages
941
Reaction score
7
Points
15
salam semua...

Help meeee....
kereta aku kena langar hari khamis aritu dengan lori....

aku nak pegi claim 3rd party punya insurance..

isnin ni baru polis report keluar.sebelum aku pergi insurance boleh tak sesiapa yang kerja bengkel tolong senaraikan barang yang patut tukar dan angaran kos baik pulih kereta aku ni...tq..

P1030162gg.jpg

P1030171e.jpg

P1030166b.jpg

P1030164.jpg

P1030162.jpg

P1030158.jpg

P1030156.jpg

P1030174q.jpg


aku taknak hantar kat bengkel sebab kebanyakan claim tukar baru padahal bengkel repair je..
 
Sponsored Post

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
ko nak repair sndir ker?....
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
ak rase baik ko survey kat bengkel ...

nie cadangan ak je :

1st ,ko pi la bengkel yg ko xnak guna khidmat mereka ,lepas tu ko tnya dieorang bnda ape kena repair n tukar ...lepas ko tahu bnda ape patut ko buat ,ko senarai la bnda yg kena tukar n repair tu ...


kalau xpuas ati lagi ,buat step pertama sekali lagi ke bengkel mane2 yg ko suka ...

lepas puas ati ,skung nie ,mybe ko dah tahu ape yg patut tukar n repair ..ko xkan kena TIPU dah dek pomen2 tu... :D

lepas tu ,ko pi la kat bengkel yg mana2 ko rasa terbaek untuk guna khidmat dieorang..ko gtau la bnda ape yg ko nak tukar ...hehehehe...


p/s: ini sekadar pendapat ak je la ..sebab ak penah buat untuk RIM keta ak ...hehehe..ak pun xtau sama ade ko faham ke x nie ape yg ak karutkan nie ....:)):))
 

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
pintu baru kiri depan belakang, cermin pintu,
side mirror.

ok senarai kan lagi.

maknanye TT tanya barang-barang yang perlu ditukar.
Dia nak cari barang tu sendiri, dah siap kumpul semua, terus antar g bengkel.

so bengkel cuma caj upah bodywork, pasang dan cat je.

betul tak?
 

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
teruk gak kene ni...mmg kalau bengkel,die x tukat,just repair je..xpun die bg secondhand punye barang..
 

sEjunDai

Fun Poster
Joined
Oct 17, 2010
Messages
183
Reaction score
0
Points
10
teruk gak tue nampaknya...siap cat balik sure beribu gak tue kosnyer
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
teruk gak kene ni...mmg kalau bengkel,die x tukat,just repair je..xpun die bg secondhand punye barang..

mmglah seken....sbb part body....mcm pintu,fender...
 

Pulau Tenggol

Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
2,258
Reaction score
11
Points
25
tukar pintu depan satu...:D
cat tak payah semua body,cat tempat yg kene jer...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register