BTC USD 83,504.1 Gold USD 4,149.33
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kenaikan harga masih normal

FB_IMG_1643032488266.jpg

HARGA BARANG | Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, kerajaan komited memastikan isu ini segera ditangani demi kesejahteraan Keluarga Malaysia.

Beliau akan mempengerusikan mesyuarat Majlis Tindakan Sara Hidup Negara (NACCOL) dalam masa terdekat.

Maklumat lanjut menyusul.
 
KENAIKAN HARGA BARANG | PM Akan Pengerusikan Mesyuarat NACCOL

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, akan mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tindakan Sara Hidup Negara (NACCOL) dalam masa terdekat.

Ia bagi mendapatkan penjelasan terperinci berhubung kenaikan harga barang.

Menerusi ciapan di Twitter, Perdana Menteri berkata, kerajaan prihatin tentang isu terbabit.

Ujarnya, kerajaan komited memastikan isu kenaikan harga barang segera ditangani demi kesejahteraan Keluarga Malaysia.

​
 
ELEKTRIK | Tiada Alasan Ambil Kesempatan Naik Harga Barang

Pihak syarikat dan industri tidak wajar mengambil kesempatan termasuk untuk menaikkan harga barang atas alasan kenaikan bil elektrik selepas ketiadaan rebat selain turut dikenakan surcaj.

​
 
ELEKTRIK | Tiada Alasan Ambil Kesempatan Naik Harga Barang

Pihak syarikat dan industri tidak wajar mengambil kesempatan termasuk untuk menaikkan harga barang atas alasan kenaikan bil elektrik selepas ketiadaan rebat selain turut dikenakan surcaj.

​

Setakat ckp mcm tu sapa la nk peduli...
 
KOS SARA HIDUP | Bincang Kaedah Tangani Kenaikan Harga Barang Isnin Ini

Isu berkaitan kenaikan harga barang akan dibincangkan secara terperinci pada Mesyuarat Jawatankuasa Kabinet mengenai kos sara hidup yang akan bersidang Isnin ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, mesyuarat bagi mencari kaedah mengurangkan tekanan kenaikan harga barang itu akan melibatkan pembentangan daripada kementerian berkaitan.

​
 
Back
Top
Log in Register