BTC USD 50,556.2 Gold USD 1,781.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kelas zam saham

MrDisc

Active+ Member
Messages
2,924
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,924
Reaction score
343
Points
46
zam burger dengan official street burger tawkey lain2 ker?
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,923
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,923
Reaction score
22,062
Points
1,671
zam burger dengan official street burger tawkey lain2 ker?
Lain

Official Street Burger is a Malaysian street food company, founded in 2014 as a street stall operated by Muhammad Dinie and Nur Khalijah, in Johor Bahru, Johor, Malaysia.
 

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41
Buka akaun cds pun belum bosku
takyah cds, ko bukak kat rakuten je. takyah cds,

pakai ic je bukak. cds rakuten punya. cas pon murah.

trade saham ini yang penting profit, duit masuk poket, cds berbagai ini belum tentu profit.
 

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41
Yang kelas free tu semata-mata nak pancing korang.
Dia dapat 10% dalam tu yang nak proceed ke kelas advance pun dah cukup dah.
Aku kalau ada sifu yang berani tunjukkan statement dia sekurang-kurangnya 2 tahun lepas boleh la nak dipertimbangkan masuk kelas.
aku memang idak la kecuali kelas online free. selebihnya belajar kat youtube je.
 

Maestro

Active+ Member
Messages
3,870
Joined
Nov 11, 2009
Messages
3,870
Reaction score
861
Points
81
takyah cds, ko bukak kat rakuten je. takyah cds,

pakai ic je bukak. cds rakuten punya. cas pon murah.

trade saham ini yang penting profit, duit masuk poket, cds berbagai ini belum tentu profit.
x paham trade xde cds ni tuan..
sebab aku pakai maybank...S/B dah kena tax siap2..
rakuten ni tax dia kira mcm mana? takut ada issue berbangkit tahun2 seterusnya kalau x kena tax..
 

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41
x paham trade xde cds ni tuan..
sebab aku pakai maybank...S/B dah kena tax siap2..
rakuten ni tax dia kira mcm mana? takut ada issue berbangkit tahun2 seterusnya kalau x kena tax..
trade mcm biasa, tapi pakai cds rakuten. kira pemilik saham tu adalah rakuten, bukan kau.
jual beli, untung rugi, itu bos sendiri tentukan. trade sendiri. rakuten tu cuma platform mcm mplus.

sesuai untuk trader yg trade untuk profit semata2, yg penting duit masuk.
jika trade simpan lama bertahun2, nak tunggu dividen, memang tak dapatlah, sebab pemilik saham adalah rakuten. kita tumpang cds dia sahaja.

jika motif trade adalah profit jangka masa pendek, pilihlah rakuten. mudah
jika motif trade sebab nak dividen, pegang lama2, pilihlah cds sendiri.

jumlah cas juga adalah murah
 

momoque

Legendary Member
Messages
11,181
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,181
Reaction score
380
Points
141
takyah cds, ko bukak kat rakuten je. takyah cds,

pakai ic je bukak. cds rakuten punya. cas pon murah.

trade saham ini yang penting profit, duit masuk poket, cds berbagai ini belum tentu profit.
Bos trade gune ni ke
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register