Journal trading Cava

Recommended Brokers


Forex Chart

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
571
Reaction score
14
Points
15
Assalamualaikum...

aku start trade dari tahun 2006 secara part time.

Berbagai teknik dan ilmu yg aku dapat dari forex termasuklah cara mengawal emosi trading. Ada masa untung, ada masa rugi. Kebanyakkan rugi mengatasi untung. :)):))

so, setelah aku berjaya mengstabilkan kewangan aku, dan ada duit lebih tetiap bulan, aku nak invest ke dalam forex. Setiap bulan aku allocate USD 50 konsisten dari awal bulan 2 tahun 2018 hingga sekarang.

syukur, masa ni, untung mengatasi rugi. so jurnal aku ini adalah untuk memberi aku kekuatan agar kekal konsisten dlm forex.

TAMAK: lumrah manusia dan aku x terlepas dari sifat TAMAK ini yg akhirnya merugikan aku.

Aku ada satu motto: " AMBIL PELUANG ITU" atau " SEIZE THE MOMENT"
benda ni aku praktik masa trade. Maksud nya, kalau dah trade positif, ambil dahulu profit tu. So far, motto ni berkesan pada aku.

Teknik yang aku gunakan adalah 100% menggunakan teknikal analisis iaitu
moving average, bolinger band dan stoch histrogram.

PAIR - Semua pair yang spread kurang dari GBP/JPY.
TimeFrame : Minit 15
Stop loss: 15-20pip
Entry : Bila moving average cross.
waktu trade : Europe + US session

aku akan cuba post screenshot bila ada pair yang sesuai.


sekian, dari aku
Cava
 
Sponsored Post

mr. x

Active Member
Joined
Aug 28, 2007
Messages
1,640
Reaction score
107
Points
33
Good luck tt,aku sentiasa menyokong mu
 

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
571
Reaction score
14
Points
15
dah trade, untung 8 dollar untuk hari ni.

cukup lah, GU slow pulak. EU je ada engine mlm mlm nie.
 

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
571
Reaction score
14
Points
15
Update hari 2: withdraw capital 50 USD. Balance 65 USD.



saya x reti nak post screenshot.
 

kuro312

Junior Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
62
Reaction score
2
Points
11
boh la gambar tt.. baru semangat skit nak follow :D
 

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
571
Reaction score
14
Points
15
aiseh bro, x reti ler....tgh dok cari link dlm cg ni ha, nak upload gambar gak
 

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
571
Reaction score
14
Points
15


tamak dan haloba berpisah tiada.tinggal baki 27 usd.

nasib baik x MC
 

ck3er

Super Active Member
Joined
Apr 7, 2010
Messages
5,505
Reaction score
49
Points
70
Xape la bagi tt masa belajar buh gambaq. Aku nak ajar pun x reti juga.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register