BTC USD 23,021.9 Gold USD 1,927.96
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Journal Astagold 2 - nov 2008 - EA GU improvement progress

astagold.UMOFX

Legendary Member
gem
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Minggu depan bulan baru. Aku nak fokus untuk perfecting EA untuk GU wave aku (bukan elliot wave). Aku dah puas hati dengan teknik asas HLC ni, cuma nak pastikan EA ni buka post mcm yang dirancang betul2. Teknik ni memang tak power sangat, untung tak banyak, tapi hati aku senang sebab order tak banyak dan float pun tak banyak, paling teruk pun kena sl aje.

Sabtu dgn Ahad boleh cek kat backtest, tapi nak tau betul2 kena test kat acc live isnin nanti. Live dengan backtest tak sama, demo dengan live pun tak sama, so best test ialah live test, nak berjaya biasa la kena korban sket.

testing EA strategy baru:
login 147958
pw untungrugi1
server insta demo
 
Last edited:
Sponsored Post

astagold.UMOFX

Legendary Member
gem
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
sepatutnya robot dah buka sell GU pagi ni sebab jumaat close lower dari khamis low.

nampak mcm ada spike ke bawah, lower dari low hari khamis :-?

dan robot lom buka trade lagi, mungkin sebab spike tu kot, aktifkan robot setting pilihan ke2 utk sell GU, dia dah buka sell, dah ngam2 aje GU terus naik lebih 50pip :))
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
gem
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
dah ready utk test NFP esok kat GU.

harini sambil testing hourly hedge strategy EA, bole la kot :))

if((Max<Close1 || Ask>Open0))
if((Min>Close1 || Bid<Close1))

2008-11-06.jpg
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
gem
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
target 10-20% aje sebulan, biar sket asalkan tak pressure :D

sesekali loss sket takpe asalkan tak mc.

tunggu test live sambung lagi seminggu utk cek coding problem kalau ada.

kalau nak test, buka je acc kat link tu :D

peringatan:
setting yg digunakan ni tak sesuai untuk yang nak profit cepat yang banyak :D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08725
USD / JPY
129.875
GBP / USD
1.23995
USD / CHF
0.92101
USD / CAD
1.33395
EUR / JPY
141.207
AUD / USD
0.71510

CG Sponsors




Top
Log in Register