BTC USD 50,909.6 Gold USD 1,783.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Journal Astagold 2 - nov 2008 - EA GU improvement progress

astagold.UMOFX

Legendary Member
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Minggu depan bulan baru. Aku nak fokus untuk perfecting EA untuk GU wave aku (bukan elliot wave). Aku dah puas hati dengan teknik asas HLC ni, cuma nak pastikan EA ni buka post mcm yang dirancang betul2. Teknik ni memang tak power sangat, untung tak banyak, tapi hati aku senang sebab order tak banyak dan float pun tak banyak, paling teruk pun kena sl aje.

Sabtu dgn Ahad boleh cek kat backtest, tapi nak tau betul2 kena test kat acc live isnin nanti. Live dengan backtest tak sama, demo dengan live pun tak sama, so best test ialah live test, nak berjaya biasa la kena korban sket.

testing EA strategy baru:
login 147958
pw untungrugi1
server insta demo
 
Last edited:
Sponsored Post

bujut_EF

Fun Poster
Messages
506
Joined
Jul 22, 2008
Messages
506
Reaction score
4
Points
15
selamat berjaya bro..moga2 bleh tambah ilmu utk kenkawan yg lain...yg ptg leh profit....
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
tq.

Alhamdulillah, robot GU WAVE dah dibaik pulih dan versi backup dah siap pun utk bersedia dengan pelbagai keadaan.

jumaat close lower dari khamis low => isnin ni sell GU :D
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
sepatutnya robot dah buka sell GU pagi ni sebab jumaat close lower dari khamis low.

nampak mcm ada spike ke bawah, lower dari low hari khamis :-?

dan robot lom buka trade lagi, mungkin sebab spike tu kot, aktifkan robot setting pilihan ke2 utk sell GU, dia dah buka sell, dah ngam2 aje GU terus naik lebih 50pip :))
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
dah ready utk test NFP esok kat GU.

harini sambil testing hourly hedge strategy EA, bole la kot :))

if((Max<Close1 || Ask>Open0))
if((Min>Close1 || Bid<Close1))

2008-11-06.jpg
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
NFP tak ganas lak harini, acah2 aje turun naik :))

dia tunggu kita tido kot :-?

dapat la sket guna setting baru, baru je nak test semi martingale kat HLC, range lak takde :))

2008-11-07.jpg
 

miXxer

Legendary Member
Messages
13,252
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
NFP tak ganas lak harini, acah2 aje turun naik :))

dia tunggu kita tido kot :-?

dapat la sket guna setting baru, baru je nak test semi martingale kat HLC, range lak takde :))

Mantap gak hasilnye ni bro.. :)cgrock
 

MAIDIN

Super Active Member
Messages
8,164
Paid Membership
Joined
Feb 21, 2008
Messages
8,164
Reaction score
447
Points
81
mantap tu bro . nak test boleh ke atau bro pakai sendiri je .

privacy access :D
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Messages
13,054
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
target 10-20% aje sebulan, biar sket asalkan tak pressure :D

sesekali loss sket takpe asalkan tak mc.

tunggu test live sambung lagi seminggu utk cek coding problem kalau ada.

kalau nak test, buka je acc kat link tu :D

peringatan:
setting yg digunakan ni tak sesuai untuk yang nak profit cepat yang banyak :D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12527
USD / JPY
113.520
GBP / USD
1.32544
USD / CHF
0.92567
USD / CAD
1.26800
EUR / JPY
127.740
AUD / USD
0.71060

CG Sponsors




Top
Log in Register