BTC USD 50,700.5 Gold USD 1,784.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

How to prevent all installation in windows xp using administrator account

vtec

Fun Poster
Messages
516
Joined
Jun 3, 2007
Messages
516
Reaction score
3
Points
15
kengkawan sapa tau cara nak halang installation apa2 software ke dalam pc kita ....

aku dah try mcm2 cara tapi nampak mcm tak berapa puas hati..
aku nak block installation dalam administartor account, maksudnya semua account aku nak block...

cara yang aku dah try

1)gpedit.msc
2)regedit
3)software (semua kena beli..takdak yang free ka)
jenis software aku dah try deepfreeeze, install block.

kot2 kwn tau ada cara lain pakai regedit ka...klau ada tlong weiii:((
 
Sponsored Post

feroz3004

Active+ Member
Messages
3,810
Joined
Apr 13, 2008
Messages
3,810
Reaction score
138
Points
33
deepfreeze ngn instal block tu pon kira dh ok pe
 

mangkaq

Super Active Member
Messages
8,834
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
Ni kena tanya expert...kalo aku wat akaun baru yg limited...
Ko nak watpe block admin??kalo kita guna pun susah nak install...
 

kENJi

Fun Poster
Messages
318
Joined
Nov 22, 2009
Messages
318
Reaction score
9
Points
15
Yupp..btol 2 buat account limited (guest).
Sbnanye ko nk buat pc ko cmne ni?Nk state die xubah2 xkire brape lame ko pakai ke?
Byk alternatif lain ko boleh guna antaranye Sandboxie (search software ni,free je).
Xpon ko g cari software yg dorg guna kt cc 2.Yang bile restart semua refresh balik cam asal walaupun ko ade edit pape kt pc 2.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register