To Sell Home Made Frozen Popia Cabonara

Recommended Brokers


stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,677
Reaction score
438
Points
81
Salam semua,

Semua dh makan?

Terasa nak makan popia ?...tapi yang lain skit.

Kami memperkenalkan popia home made kami. Ye...buat sendiri. Tak ambil dan jual dari orang. Kiranya kualiti tu kami jaga. Sebab tu kami boleh jual murah.

Home Made Frozen Popia Cabonara





Harga cukup murah; RM 7.00 untuk 10 pcs (satu pek)- tidak termasuk cas penghantaran. Dekat -dekat tak cas penghantaran

Beli banyak ada discount.

COD kat klang, shah alam, kapar, meru, port klang dan sekitarnya.

Nak order? Boleh contact 016 229 0275
 
Sponsored Post

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,539
Reaction score
263
Points
41
kalo order byk leh minta food delivery ejaskan. Tapi tak sure pulak brape cas dia. kalo turun belah belah shah alam ni.. roger la... leh antarkan. :)
sy secara peribadi rasakan produk ni boleh pergi jauh. sy cadangkan bro manage satu team delivery (motor) utk handle selangor dan klang valley. buat cara komisen based...mesti boleh punya.
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,677
Reaction score
438
Points
81
sy secara peribadi rasakan produk ni boleh pergi jauh. sy cadangkan bro manage satu team delivery (motor) utk handle selangor dan klang valley. buat cara komisen based...mesti boleh punya.
:)cgrock
terima kasih bro. tu la... sebab makan tu rasa sedap. nak makan lebih pun tak leh.. nak buat jualan. ari ni wife bawak 12 pek ke office dia. Dah abis stok... huhuhu

kalo ada order dari cg,, terpaksalah tunggu ari senin baru leh antar. :)

sabtu ahad.. berkampung la laki bini kat dapur duk buat popia ni.

Plannye kalo jadi.. memang nak cari gak despatch utk antaran jauh..tapi tu la..sian pulak kat customer kena tanggung kos penghantaran.

:)
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,539
Reaction score
263
Points
41
:)cgrock
terima kasih bro. tu la... sebab makan tu rasa sedap. nak makan lebih pun tak leh.. nak buat jualan. ari ni wife bawak 12 pek ke office dia. Dah abis stok... huhuhu

kalo ada order dari cg,, terpaksalah tunggu ari senin baru leh antar. :)

sabtu ahad.. berkampung la laki bini kat dapur duk buat popia ni.

Plannye kalo jadi.. memang nak cari gak despatch utk antaran jauh..tapi tu la..sian pulak kat customer kena tanggung kos penghantaran.

:)
jadikan kos penghantaram sebahagian dari kos keseluruhan utk dptkan harga jualan dgn margin keuntungan yg selesa...itu kuncinya.
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,677
Reaction score
438
Points
81
jadikan kos penghantaram sebahagian dari kos keseluruhan utk dptkan harga jualan dgn margin keuntungan yg selesa...itu kuncinya.
betul tu tuan. tapi kita yang penjual ni... tau kos brapa... tahu untung berapa... agak berat nak naikkan harga. memang niat nak berniaga tanpa bebankan pelanggan.

atas dasar persetujuan dgn pelanggan, mungkin boleh dipertimbangkan. :):)cgrock
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,539
Reaction score
263
Points
41
betul tu tuan. tapi kita yang penjual ni... tau kos brapa... tahu untung berapa... agak berat nak naikkan harga. memang niat nak berniaga tanpa bebankan pelanggan.

atas dasar persetujuan dgn pelanggan, mungkin boleh dipertimbangkan. :):)cgrock
untuk permulaan setkan free delivery utk pembelian nilai2 sekian-sekian.(contoh pembelian rm30 keatas).

setkan juga utk harga self pick-up kt rumah/premise perniagaan.

pricing strategy yg betul akan menentukan timbul tenggelam produk tersebut.
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,677
Reaction score
438
Points
81
untuk permulaan setkan free delivery utk pembelian nilai2 sekian-sekian.(contoh pembelian rm30 keatas).

setkan juga utk harga self pick-up kt rumah/premise perniagaan.

pricing strategy yg betul akan menentukan timbul tenggelam produk tersebut.
good advise tuan. maklumla baru nak merangkapk dlm perniagaan ni.

tak dinafikan strategi yang berkesan akan menyumbang kepada kebolehtahanan kita dlm dunia perniagaan.
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,113
Reaction score
44
Points
35
Salam semua,

Semua dh makan?

Terasa nak makan popia...tapi yang lain skit.

Kami nak memperkenalkan popia home made kami.

Home Made Frozen Popia Carbonara





Harga cukup murah; RM 7.00 untuk 10 pcs (satu pek)- tidak termasuk cas penghantaran.

Beli banyak ada discount.

COD kat klang, shah alam, kapar, meru, port klang dan sekitarnya.

Nak order? Boleh contact 016 229 0275

Setia Alam boleh delivery tak?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register