GBP/JPY Trading Room

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18271
USD / JPY
105.592
GBP / USD
1.31
USD / CHF
0.91323
USD / CAD
1.33454
EUR / JPY
124.884
AUD / USD
0.72132

CG Sponsors




46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
528
Reaction score
68
Points
30
begitu lah perkiraannya....

tp dalam trading ni kita bukan nak tgk price sampai ke tak kat sana....

apa yang lebih penting adalah profit...dan kita tahu ke arah mana trade kita...

sbb tu saya cadangkan kalo trade pair yang ganas2 n laju2 ni...profit aje close....kira daily range nya berapa..kalo daily range nya 1000 pip sehari...bergerak 500 pip tu satu kemestian...jadi kalo dia dah bergerak lebih 500 pip...close aje lah dgn profit....

kalo ada correction price dari pergerakan tu..masuk balik.....

sbb tu dengan pair ganas2 ni...banyak round boleh makan..kalo kena cara nya...

berbanding dengan tunggu aje TP mengena....
"The people that make the big money are the ones who don’t try to predict tops and bottoms but who consistently take a little out of the middle. The only logical way to do this consistently is through a well thought-out, well-designed strategy. It’s a matter of good business sense."

-- Unknown Author, Trading As A Business

Penerangan yang mantap. :)cgrock
 
Sponsored Post

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
528
Reaction score
68
Points
30
begitu lah perkiraannya....

tp dalam trading ni kita bukan nak tgk price sampai ke tak kat sana....

apa yang lebih penting adalah profit...dan kita tahu ke arah mana trade kita...

sbb tu saya cadangkan kalo trade pair yang ganas2 n laju2 ni...profit aje close....kira daily range nya berapa..kalo daily range nya 1000 pip sehari...bergerak 500 pip tu satu kemestian...jadi kalo dia dah bergerak lebih 500 pip...close aje lah dgn profit....

kalo ada correction price dari pergerakan tu..masuk balik.....

sbb tu dengan pair ganas2 ni...banyak round boleh makan..kalo kena cara nya...

berbanding dengan tunggu aje TP mengena....
Setuju boss.

Ambillah 1/2 atau 1/3 daripada pergerakan market saja.

Ambil pergerakan market yang paling terjamin.

Saya bagi contoh bagi product seni.

Artis ini menghasilkan sesuatu karya ini sebagai satu team.

Kalau filem ada penulis script, pengarah, composer dan sebagainya.

Yang berlakon itu ialah model yang membuat persembahan walaupun yang audience nampak itu ialah barisan pelakon.

Begitu juga dalam lagu itu ia melibatkan penulis lirik, composer, pemain alat muzik dan sebagainya.

Penyanyi ialah seorang model yang melengkapkan karya seni hasil titik peluh artis lain di belakang tabir.

Cuma yang pasti model itu mestilah mempunyai aset peribadi iaitu rupa.

Dalam trading, ambil bahagian yang paling terjamin daripada keseluruhan pergerakan market.

Tiada seorang individu yang mampu mengaut / melakukan kesemuanya.
 
Last edited:

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
528
Reaction score
68
Points
30
Setuju boss.

Ambillah 1/2 atau 1/3 daripada pergerakan market saja.

Ambil pergerakan market yang paling terjamin.

Saya bagi contoh bagi product seni.

Artis ini menghasilkan sesuatu karya ini sebagai satu team.

Kalau filem ada penulis script, pengarah, composer dan sebagainya.

Yang berlakon itu ialah model yang membuat persembahan walaupun yang audience nampak itu ialah barisan pelakon.

Begitu juga dalam lagu itu ia melibatkan penulis lirik, composer, pemain alat muzik dan sebagainya.

Penyanyi ialah seorang model yang melengkapkan karya seni hasil titik peluh artis lain di belakang tabir.

Cuma yang pasti model itu mestilah mempunyai aset peribadi iaitu rupa.

Dalam trading, ambil bahagian yang paling terjamin daripada keseluruhan pergerakan market.

Tiada seorang individu yang mampu mengaut / melakukan kesemuanya.
Bagi seorang trader, ambillah bahagian yang paling terjamin daripada keseluruhan pergerakan market.

Bagi seorang artist, mainkanlah watak/peranan yang telah diletakkan kepadanya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register