GBP/JPY Trading Room

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13006
USD / JPY
106.92
GBP / USD
1.26227
USD / CHF
0.94120
USD / CAD
1.35953
EUR / JPY
120.826
AUD / USD
0.6948

CG Sponsors




marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
lama tak tgk pair paling ganas...hehehhe

di kenali sebagai DRAGON @ BEAST...sesuai dengan keadaan nya...

sapa2 nak trade pair ni kena tgk modal...dan jgn open post dengan nilai lot gajah ya.....

analisis petai dari aku.....short GJ..TP 135.922

hehehhe...kita tgk bila lah agak2 dia akan sampai tu....

sebarang perubahan akan d maklumkan nanti...

yang pasti aku trade guna lot bilis dan tak ada SL...sbb aku memancing di laut dalam kalo GJ....
 
Sponsored Post

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
512
Reaction score
59
Points
30
lama tak tgk pair paling ganas...hehehhe

di kenali sebagai DRAGON @ BEAST...sesuai dengan keadaan nya...

sapa2 nak trade pair ni kena tgk modal...dan jgn open post dengan nilai lot gajah ya.....

analisis petai dari aku.....short GJ..TP 135.922

hehehhe...kita tgk bila lah agak2 dia akan sampai tu....

sebarang perubahan akan d maklumkan nanti...

yang pasti aku trade guna lot bilis dan tak ada SL...sbb aku memancing di laut dalam kalo GJ....
Ok la boss...

Saya berdemo dulu dengan signal ni.

Sell limit 139.889. TP 135.922 + spread.

Mungkin SL risk reward ratio 1:1. Bagi saya kena ada juga SL kalau trade.

Kalau sampai TP nanti saya akan jadi pelanggan signal nanti. :(paid

Edit:

Petai pun petai lah. Janji cili kena ada.
 
Last edited:

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Ok la boss...

Saya berdemo dulu dengan signal ni.

Sell limit 139.889. TP 135.922 + spread.

Mungkin SL risk reward ratio 1:1. Bagi saya kena ada juga SL kalau trade.

Kalau sampai TP nanti saya akan jadi pelanggan signal nanti. :(paid

Edit:

Petai pun petai lah. Janji cili kena ada.
bukan tak ada SL boss....

SL manual....saya akan cut loss sendiri ikut point dan perkiraan saya utk mengurangkan nilai loss....

Loss..tetap loss...tp ada masa kita boleh kurangkan LOSS td berbanding kena SL...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Ok la boss...

Saya berdemo dulu dengan signal ni.

Sell limit 139.889. TP 135.922 + spread.

Mungkin SL risk reward ratio 1:1. Bagi saya kena ada juga SL kalau trade.

Kalau sampai TP nanti saya akan jadi pelanggan signal nanti. :(paid

Edit:

Petai pun petai lah. Janji cili kena ada.
trading plan saya berbeza kalo trade GJ....in between sebelum sampai TP....closed and open post akan berlaku dalam range itu....

cuma ada 1 post saya akan kekal kan utk sampai ke TP....

kkdng open n closed ini bila di total...memang menyamai atau melebihi profit 1 post yang di peram....

utk open n close tu...saya akan lihat TF yg lebih kecil...dan apabila ada movement yang besar...setelah tolak spread...agak2 berbaloi utk masuk dengan profit..saya akan masuk...risk and ratio perlu di ambil kira...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
BUY ( Isnin )

TP : 139.70

Posisi buy biasa saya akan amik untuk mengimbangi posisi sell....

nak tunggu TP sell...lambat lagi kot...hehehehhe

tp dah beround2 makan di GJ bagi posisi SELL....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
BUY ( Isnin )

TP : 139.70

Posisi buy biasa saya akan amik untuk mengimbangi posisi sell....

nak tunggu TP sell...lambat lagi kot...hehehehhe

tp dah beround2 makan di GJ bagi posisi SELL....

hahah..lupa nak update....dah TP ya.....

posisi SELL...masih ada berani yang HOLD ke...

saya masih HOLD....1 post aje.....

nak tgk pair ni berapa wave dia buat sebelum sampai TP.....

atau berapa banyak floating dia amik jika tidak sampai TP....



heheh..makan beround2 di akaun sen2 ku....

suka tgk beratus2 profit...padahal baru 1usd....

sbb tu lah aku seronok bila guna akaun cent ni..mempengaruhi pemikiran aku supaya jgn tamak...

kalo akaun stnd aku tgk aduii..baru usd1....nak close post ter agak2....tunggu banyak ckit lah....( itu semua nya pengaruhi psikologi semasa trading )

kalo akaun cent...profit 100..padahal baru 1 usd....

jadi bila nampak banyak tu...kita boleh close dgn snng hati.....x perlu fikir banyak ckit dah.....

last2 bila di kumpul2....rupa2 nya banyak juga ya....

:D:D:D:D
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
lama tak tgk pair paling ganas...hehehhe

di kenali sebagai DRAGON @ BEAST...sesuai dengan keadaan nya...

sapa2 nak trade pair ni kena tgk modal...dan jgn open post dengan nilai lot gajah ya.....

analisis petai dari aku.....short GJ..TP 135.922

hehehhe...kita tgk bila lah agak2 dia akan sampai tu....

sebarang perubahan akan d maklumkan nanti...

yang pasti aku trade guna lot bilis dan tak ada SL...sbb aku memancing di laut dalam kalo GJ....
GJ..masih dengan TP lama....

Jom tgk...sapa yang kena...hahahha...

kita amik price d puncak....kalo junam jauh ke dalam...

kalo naik...CL minima...price GJ masih dokk mencari arah....sama ada nak terjun atau nak meroket...

tp based on PA...GJ nak meroket pun...turun pi isi minyak dulu lah...kat atas sana mana ada stesen minyak dah...hahahhahahah
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Price mencari support 135.73 ?
begitu lah perkiraannya....

tp dalam trading ni kita bukan nak tgk price sampai ke tak kat sana....

apa yang lebih penting adalah profit...dan kita tahu ke arah mana trade kita...

sbb tu saya cadangkan kalo trade pair yang ganas2 n laju2 ni...profit aje close....kira daily range nya berapa..kalo daily range nya 1000 pip sehari...bergerak 500 pip tu satu kemestian...jadi kalo dia dah bergerak lebih 500 pip...close aje lah dgn profit....

kalo ada correction price dari pergerakan tu..masuk balik.....

sbb tu dengan pair ganas2 ni...banyak round boleh makan..kalo kena cara nya...

berbanding dengan tunggu aje TP mengena....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register