Format Win 8 Install Win 7

CG Sponsors




dhen

Fun Poster
Joined
May 6, 2006
Messages
801
Reaction score
6
Points
15
Salam,

Laptop anak den hilang time dia solat Jumaat tadi so den terpaksa beli baru. Setakat nih den baru tengok2 kat internet model apa yang berkenan. Masalahnya kesemua laptop yang den berkenan tu OS nyer Win 8..den nak Win 7. Den sendiri pun lom penah pakai Win 8 ni so tak tau camner. Den tak nak downgrade. Kalau den format dan installkan Win 7 boleh tak ?
 
Sponsored Post

mdikhsan

Active Member
Joined
Jul 8, 2010
Messages
1,855
Reaction score
35
Points
30
buat je dual boot. shrink another partition. kalau taknak format dan sayangkan windows 8 tu.

tak nak win8 tu format kan aje. install fresh win7.
 
Last edited:

RMteam

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 20, 2006
Messages
19,578
Reaction score
88
Points
125
pakai window 8 jer sama je tu hehehe
mula2 memang la x biasa hehehe
den dah guna dah senang jer
 

Rizal

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
12,197
Reaction score
677
Points
201
klu nak format,driver jgn lupa backup.blh je nak format tp elok pakai je win8 tu :)
 

dhen

Fun Poster
Joined
May 6, 2006
Messages
801
Reaction score
6
Points
15
Klu den mmg la trus pakai jer..tp nih tuk anak den yg tgh study graphic..dia kata ramai kawan2 dia yang pakai Win 8 bermasalah ngan beberapa perisian graphic...Nnt memeningkan balik kepala den jugak...

So takder hal la kan format then fresh install Win 7 ?:D
 

rezcreep

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2012
Messages
543
Reaction score
2
Points
15
susah2 ambek yg kosong(takde os)..lg murah..sokong lah cetak rompak
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
79
Points
30
fomat je....
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,081
Reaction score
58
Points
135
Klu den mmg la trus pakai jer..tp nih tuk anak den yg tgh study graphic..dia kata ramai kawan2 dia yang pakai Win 8 bermasalah ngan beberapa perisian graphic...Nnt memeningkan balik kepala den jugak...

So takder hal la kan format then fresh install Win 7 ?:D
mungkin sebab window 8 tak compactible lagi dengan software2 ni, biase la OS baru memang macam ni.

Takde masalah kalo format dan install window 7, rasenya tak void warranty kot hanye sebab OS :D
 

sp00f3r

Active Member
Joined
Jun 19, 2012
Messages
1,581
Reaction score
80
Points
30
Salam,

Laptop anak den hilang time dia solat Jumaat tadi so den terpaksa beli baru. Setakat nih den baru tengok2 kat internet model apa yang berkenan. Masalahnya kesemua laptop yang den berkenan tu OS nyer Win 8..den nak Win 7. Den sendiri pun lom penah pakai Win 8 ni so tak tau camner. Den tak nak downgrade. Kalau den format dan installkan Win 7 boleh tak ?
bole format, tp kene cari laptop driver versi win 7.
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
7,038
Reaction score
231
Points
73
format cam biase je pilih custom(advance)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register