BTC USD 56,624.7 Gold USD 1,777.82
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Format laptop : OS sesuai utk Acer AMD?

Sponsored Post

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,773
Reaction score
640
Points
126
pakai untuk anak kelas online je... laptop lama je ni...
ram pun baru 2g...CPU amd turion 2200 Mhz
kelas dalam talian pakai google kelasroom google meat google itu google ini ka ?
encik kena pasang google bukan pasang windows
laptop spek itu boleh pasang chrome os
 

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,652
Reaction score
187
Points
43
kelas dalam talian pakai google kelasroom google meat google itu google ini ka ?
encik kena pasang google bukan pasang windows
laptop spek itu boleh pasang chrome os
yup..tp windows vista ni mcm byk tak support. tu yg yg tukar windows 7... boleh lah anak2 buat kerja sekali..
 

Lobey

Active+ Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,297
Reaction score
111
Points
43
kalau setup win 7, kebanyakan akan ada basic win 7 sp 1 jer. dan perlu update windows online.
skrg ni susah nak dapatkan service pack terbaru sbb microsoft dah tak support.
 

Lobey

Active+ Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,297
Reaction score
111
Points
43
yang ni mana nak check??....

Select the Start button Start button icon, right-click Computer, and then select Properties.
Under System, see the system type.
 

izzatz13

Active Member
Joined
Jun 30, 2009
Messages
1,089
Reaction score
8
Points
25
model dah lama sgt tu. install linux je la
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,773
Reaction score
640
Points
126
windows 7 vista xp sudah tamat tempoh expire date
win 10 dibuat untuk komputer baru bukan untuk komper lama
spek laptop encik terlalu rendah
anak yang pintar dan cerdik akan seronok meneroka sesuatu yang baru.
jangan install ubuntu lepas tu komplen linux lembap sudah
 

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,652
Reaction score
187
Points
43
windows 7 vista xp sudah tamat tempoh expire date
win 10 dibuat untuk komputer baru bukan untuk komper lama
spek laptop encik terlalu rendah
anak yang pintar dan cerdik akan seronok meneroka sesuatu yang baru.
jangan install ubuntu lepas tu komplen linux lembap sudah
td dah selamat install windows 7... tapi keluar 'bootmgr corrupt. the system cannot boot'' plak...Adoi...
 

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
695
Reaction score
14
Points
25
download iso. buat live usb. boot

sekarang tahun 2021. microsoft sendiri sudah beralih kepada linux.
windows 10 ialah servis bukan lagi system operasi. auto update sendiri.
nih news berkenaan menggunakan linux as base os utk IoT devices ke? sebagai inclusiveness dan logical business sense, bukannya bertukar 100% ke linux
dan windows os masih lagi merupakan sistem operasi, auto atau manual update atau tak update tetap tak merubah statusnya
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register