BTC USD 82,934.2 Gold USD 4,194.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Dr.Mashitah VS Ustaz Azhar

kalaulah hukum hudud dilaksanakan...aman dunia ni...
kes2 jenayah mcm mencuri merompak mesti kurang....
potong tangan wooo...sapa berani....? #:-S

semmgnya undang2 hudud ni terbaik utk pencegahan jenayah.... :)paid

hukum dan peraturan yg Allah telah tetapkan... sememangnya sempurna...:)
 
hukum dan peraturan yg Allah telah tetapkan... sememangnya sempurna...:)

sangat sempurna dan semuanye ade hikmahnye cume org islam tu sendiri yg xberani nak laksanakannye.. jgn lah jadikan isu agama lain & kemajuan teknologi sekarang ni sebagai alasan hudud tidak dapat dilaksanakan..
 
ape2 pun cube korg tgk paper hari ni18/3
bole lak najib suruh bertafakur..ni amalan org kafir laknat..bukannyer nk bace doa..blkg najib xsilap aku zoommm..si masitat rasenyer.paper metro atau berita hairan
 
ape2 pun cube korg tgk paper hari ni18/3
bole lak najib suruh bertafakur..ni amalan org kafir laknat..bukannyer nk bace doa..blkg najib xsilap aku zoommm..si masitat rasenyer.paper metro atau berita hairan

tu la yang aku perasan.. tafakur ni amalan org bukan islam... patutnya PM cakap cengini...

marilah kita bersama berdoa mengikut amalan masing...

boleh ke tu ? :D
 
tk dpt nk komen sbb tk dpt tgk video..(line internet slow)

tp fhm sikit2 dri komen2 kat sini..

nk komen ttg masyitah..
dulu2 masa sy remaja dulu..mmg dia ni ustazah paling femes..

cara penyampaian dia,hujah dia..mmg mntap..tudung pun ok lagi..

lpas tu kes dia gaduh dgn jiran dia..pasal lot tanah..dri situ dh npk sikap dia sikit2..

pastu sejak dia aktif politik,tudung makin singkat..make up blh tahan..perlu ke berhias berlebihan utk selain yg bukan suami..

dan dia adalah org yg pernah kuarkan statement 'blh melacur kalau darurat'..masih igt lagi kawan2 ustazah bengang dgn dia..

rupanya tk smua org yg kita igt alim betul2 alim..
 
Bila Allah uji dengan pangkat, harta, kuasa mudahnya manusia berubah..orang2 yang sokong Mashitah tu cuba2 la pikir, buka kitab2 tengok hudud ni sapa yang buat, sapa pencipta hudud ni..bukan tuan guru nik aziz, bukan ustaz azhar idrus,bukan orang2 PAS, tapi Allah..patut ka kita rasa xyakin dengan keberkesanan hukum yang Allah tetapkan pada manusia..??manusia boleh merancang, tapi Allah adalah sebaik2 perancang..patutka kita rasa ragu dengan hukum Allah..memang nak jalankan hukum Allah akan ada tentangan, akan ada cabaran, tapi tu xmembolehkan kita fikir hukum Allah tu xsesuai nak dilaksanakan, xmembolehkan kita memandang rendah hukum tu kononnya xrasional, mendera, menyiksa..apa akal kita boleh lawan perancangan Allah ka..??

Harap terbuka hati Dr. Mashitah untuk balik pada apa yg dia pnah belajaq dulu..rugi ilmu dia kalau dia terus jadi macam ni..
 
YA ALLAH YA RAHIM sedarkan lah dan kuatkan lah iman kami...AMIN
 
tak leh pake dr mashitah nih...dah kena celup dgn amnogok..itulah jadinya..
dulu2 ok skang..dah menjadi2 dgn statement yg bukan2..cth pasal hukum hudud..
 
ustaz dan ustazah tv ini mmg lain sikit,
berat dkt dunia saja,

org kata ulama su'.
 
Back
Top
Log in Register