En Mansor sdg tersenyum minum petang bersama keluarganya. Sambil melihat anak-anak berlari, beliau tersenyum sendiri melihat hasil div yg diperolehinya sepanjang melabur 2010. Walaupun beliau mengeluarkan wang simpanan ASB nya disaat akhir untuk masuk ke ASN pada December lepas, beliau puas hati.
Harga beliau beli ASN pd Dec lepas adalah sekitar 0.9300 (termasuk caj jualan). Hari ini baru saja sehari ASN diniagakan semula, nilainya telah meningkat dari 0.8350 ke 0.8405, mungkin dlm tempoh 2-3 bulan shj beliau sudah bisa balik modal. Beliau baru shj dpt keuntungan div 6 sen seunit semalam, walaupun baru melabur tak sampai pun 30 hari. Hujung tahun ni beliau akan terima div lagi. Menarik, beliau akan terima dua kali div dalam tempoh 1 tahun.
Semalam beliau juga mengemaskini buku ASB beliau, wahhh.. beliau masih dapat dividen sebanyak 11/12bulan walaupun mengeluarkan duit asbnya utk masuk ke ASN. Jalan yg pernah ku lalui.