Dividen ASB

Recommended Brokers


Sponsored Post

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
30
Points
20
Saya ada dua soalan:
- ASB2 boleh buat lasb kan?

- Sini siapa2 ada jadual pembayaran ikut tahun pembayaran? Contoh buat lasb 5 tahun (1 bulan kena bayar X amount) atau, kalau 30 tahun (1 bulan kena bayar Y amount)
 

nyioq

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2007
Messages
672
Reaction score
26
Points
20
Saya ada dua soalan:
- ASB2 boleh buat lasb kan?

- Sini siapa2 ada jadual pembayaran ikut tahun pembayaran? Contoh buat lasb 5 tahun (1 bulan kena bayar X amount) atau, kalau 30 tahun (1 bulan kena bayar Y amount)
ASB 2 boleh buat lasb. sekarang dah boleh rikki2 kot ada kuota.
Agak terhad. Ramai yang apply tuan.
Tahun lepas ada agent dlm CG ni inform, tapi xde modal.
Kejap je buka, dah abes kuota.

Jadual boleh minta dgn mana2 agent. Dalam CG ni pon ada.
Abam femes tu tuan AlphaOne dgn Affin Bank.
Better amek 30 tahun terus tuan instead of 5 tahun.
utilize OPM.

bab nak terminate & rolling nie, ikut kesesuaian & target tuan.
Tuan boleh rujuk kat thread Tuan Ikeda jika ada kelapangan: Himpunan teknik teknik loan ASB

Harap membantu.
 

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
30
Points
20
ASB 2 boleh buat lasb. sekarang dah boleh rikki2 kot ada kuota.
Agak terhad. Ramai yang apply tuan.
Tahun lepas ada agent dlm CG ni inform, tapi xde modal.
Kejap je buka, dah abes kuota.
Kalau dah ada akaun ASB2 dah cukup syarat ke untuk buat lasb?
Ke lasb tu sendiri ada kuota (tak kira ada akaun ke tak?)

Dulu, tak silap tahun 2015, nak bukak akaun ASB2 tak dapat sebab dah penuh.
Saya tak silap tahun 16 ke 17 baru dapat bukak akaun - tu pun banker tu cakap diaorang 'bukak sekejap/ sikit' (apa yang saya ingat dia kata) untuk pelanggan baru. Apa yang dimaksudkan 'bukak sekejap/ sikit' saya pun tak tahu, tapi dapat bukak akaun tahun tu.

siapa2 ada jadual pembayaran ikut tahun pembayaran? Contoh buat lasb 5 tahun (1 bulan kena bayar X amount) atau, kalau 30 tahun (1 bulan kena bayar Y amount)
nyioq said:
Jadual boleh minta dgn mana2 agent. Dalam CG ni pon ada.
Abam femes tu tuan AlphaOne dgn Affin Bank.
Better amek 30 tahun terus tuan instead of 5 tahun.
utilize OPM.
Nak satu salinan boleh? :D
 
Last edited:

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
260,001
Reaction score
8,751
Points
2,226

PNB mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.00 sen seunit untuk Amanah Saham Bumiputera 2 (ASB 2) bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac 2019. @501Awani
 

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,755
Reaction score
188
Points
123
ASB2 6% je..
loan kene bayar interest 5.15%..
elok bank turunkan lagi kadar faedah..
klu x, makin ramai batalkan loan..
 
Last edited:

Duit Tepi

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2013
Messages
467
Reaction score
19
Points
15
Lepas cancelled semula lasb, kepala rasa ringan.. Tak fikir dah pasal bulanan. Lagi pulak dividen semakin kuncup.
 

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,534
Reaction score
419
Points
81
Lepas cancelled semula lasb, kepala rasa ringan.. Tak fikir dah pasal bulanan. Lagi pulak dividen semakin kuncup.
Gaji pun dah dapat rasa tanpa bebanan lagi..ringan kepala..tak pening dok manage duit
 
Sponsored Post
Top
Log in Register