Dengan Blog Apa yang boleh kita buat?

CG Sponsors




Sponsored Post

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136

userun

Super Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,351
Reaction score
67
Points
70
ok ade tak teknik lain yg bleh buat duit?
 

divx

Active Member
Joined
Jun 20, 2013
Messages
1,686
Reaction score
23
Points
25
ada duit lebih beli la ebook pastu share kat sini ye :)
 

Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,118
Reaction score
372
Points
41
Aku share experience aku la eh sebelum bateri macbook aku habis:

1. Niche harus ada kalau nak traffic unique.
2. Jangan sumbat cerita macam2 dalam blog kecuali kalau nak buat blog mcm portal news. Tetapi keburukan buat blog news ni, bloggernya sentiasa curi artikel blog/portal lain sama ada dengan kredit ataupun tidak. Seelok2nya buat olahan baru berdasarkan sumber asal. Barulah content tu unique.
3. Adsense ni mudah, dalam ruangan ni dah ada tunjuk caranya.
4. Traffic boleh dicari, bermacam2 web yg dah sediakan perkhidmatan percuma utk tarik traffic.
5. Template blog, pilihlah yang profesional. Jangan main sembrono pilih template dan upload. Template blog ni kena spent sikit duit kalau nak yg betul2 kemas, pro, yg cun dgn display mobile.. (ni rahsia) haha.
6. jangan fikir adsense je, innity pun boleh juga dicuba. tapi bayaran dalam bentuk RM. kalau artikel cantik, dapat sambutan, innity paling busuk pun boleh dapat RM20 sehari. Kalau trafik 2 3 ribu dalam satu2 masa (bukan sehari), boleh dapat RM80.
7. itu je setakat ini, ada soalan? boleh mention nama aku ye.. harap dapat membantu.
 

imrantech

Active Member
Joined
May 18, 2013
Messages
1,845
Reaction score
106
Points
33
kalau nak letak iklan tu pun agak2 la. jangan la melebihi content.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register