Dengan Blog Apa yang boleh kita buat?

CG Sponsors




userun

Super Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,353
Reaction score
67
Points
70
Aku baru saja buat blog (blogspot)...baru belajar nak jadi blogger hehe..blog ceroi jea pun, 100viewer pun tak sampai sehari..

Terfikir jugak, dengan blog ni apa yang boleh kita buat untuk menjana keuntungan? tak kira lah income Pasif or Active, tapi income pasif dialu-alukan....

Ada terbaca bab adsense....nak buat duit guna adsense pun kurang2 300 viewer visit blog kita sehari, baru la dikira boleh buat duit, bawah 300 viewer ni payah sikit dengan adsense ni...jadi bagi aku join adsense ni sukar sikit la nak buat duit, kecuali ada kawan2 kita ade teknik dan rahsia yang boleh dikongsi di sini...

selain menjual produk diblog kita untuk menjana income aktive, benda apa lagi yang boleh dibuat dengan blog ni supaya kita boleh buat income dengan blog ni? boleh kawan2 kongsikan sikit?...

moga thread ni bermanafaat utk orang lain jugak berkaitan blog ni...
 
Sponsored Post

yongyap

Active+ Member
Joined
Nov 4, 2009
Messages
3,272
Reaction score
178
Points
33
blog tn english ke malaysia?
affiliate mcm amazon pon taruk kat blog ok jugak...

sy pon pelan2 kayun...hehehe
 

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
blog .......tempat income bulanan...
 

userun

Super Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,353
Reaction score
67
Points
70
blog tn english ke malaysia?
affiliate mcm amazon pon taruk kat blog ok jugak...

sy pon pelan2 kayun...hehehe
campur2...artikel english aku copy dari blog org lain..:))
mcm mana tu affiliate amazon, ajar sikit? pembayaran dikira mcm mana?
 

yongyap

Active+ Member
Joined
Nov 4, 2009
Messages
3,272
Reaction score
178
Points
33
campur2...artikel english aku copy dari blog org lain..:))
mcm mana tu affiliate amazon, ajar sikit? pembayaran dikira mcm mana?
tuan masuk amazon register apa bagai..
bnyak cara nk promote, link boleh, pakai widget boleh
mcm2 affiliate program tn bleh letak

amazon bayar pakai check hehehe
yg penting traffic = money :D
 

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
Aku baru saja buat blog (blogspot)...baru belajar nak jadi blogger hehe..blog ceroi jea pun, 100viewer pun tak sampai sehari..

Terfikir jugak, dengan blog ni apa yang boleh kita buat untuk menjana keuntungan? tak kira lah income Pasif or Active, tapi income pasif dialu-alukan....

Ada terbaca bab adsense....nak buat duit guna adsense pun kurang2 300 viewer visit blog kita sehari, baru la dikira boleh buat duit, bawah 300 viewer ni payah sikit dengan adsense ni...jadi bagi aku join adsense ni sukar sikit la nak buat duit, kecuali ada kawan2 kita ade teknik dan rahsia yang boleh dikongsi di sini...

selain menjual produk diblog kita untuk menjana income aktive, benda apa lagi yang boleh dibuat dengan blog ni supaya kita boleh buat income dengan blog ni? boleh kawan2 kongsikan sikit?...

moga thread ni bermanafaat utk orang lain jugak berkaitan blog ni...
ada link blog?
 

userun

Super Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,353
Reaction score
67
Points
70
tuan masuk amazon register apa bagai..
bnyak cara nk promote, link boleh, pakai widget boleh
mcm2 affiliate program tn bleh letak

amazon bayar pakai check hehehe
yg penting traffic = money :D
maksudnya money dikira jumlah pengunjung yg view blog kita? atau money dikira pengunjung yang klik iklan kat blog kita?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register