Crack Wifi Orang Lain: Apa Risikonya

CG Sponsors




bujanglapok

Active+ Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
Salam all

Aku nak buat tinjauan udara sikit

Sekarang ni ada jual macam-macam gajet yang boleh "crack" password wifi orang lain. Tak kisahlah simix ke wimax ker.
Bukan curik line wifi dia tapi cuma "tumpang" jer, ala kira macam hantu yang selalu tumpang kereta kita tu le.

Yang Arif, saya ader 2 soklan sahaja. :D:D

1. Kalu kita guna alat ni dan tumpang orang punya wifi
apakah kesannya kepada tuanpunya wifi tersebut, adakah speed dia makin slow atau atau makin bertambah slow? :">:">

2. Kalu tuanpunya wifi tersebut dapat mengesan kita (tetamu yang tak diundang) ni dalam network dia, apakah tindakan yang boleh dia lakukan kepada kita? :-?:-?

Demikianlah sahaja soklan saya, terima kasih~X(
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,192
Reaction score
823
Points
176
wifi yang digunakan oleh kita tuan yang punya tak dapat nak kesan... so guna ajelah.. kalau TT tu tahu tindakan yang dibuat ialah offkan wifi dia tu aje... yang lain2 takleh melainkan dia pasang protection password yang power... alat wifi free tupun bukan semua dia boleh hack... so jangan risaulah... guna aje...
 

bujanglapok

Active+ Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
wifi yang digunakan oleh kita tuan yang punya tak dapat nak kesan... so guna ajelah.. kalau TT tu tahu tindakan yang dibuat ialah offkan wifi dia tu aje... yang lain2 takleh melainkan dia pasang protection password yang power... alat wifi free tupun bukan semua dia boleh hack... so jangan risaulah... guna aje...

ooo..macam tu errk..
tuan punya tu takleh la nak kirimkan virus ke apa ker kat kita?
 

tok_jogho

Active+ Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
2,844
Reaction score
9
Points
25
kalau org tumpang guna wifi offkan modem je...habis cite..
kat umah aku aku open 24jam 7 hari seminggu wifi aku...sapa nak guna ...guna laaa...kira cam buat amal jariah...hehehe kalau search benda yg bukan aku x tanggung...kalau dah ramai guna mmg slow gilerlaaa...
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,795
Reaction score
1,851
Points
206
Salam all

Aku nak buat tinjauan udara sikit

Sekarang ni ada jual macam-macam gajet yang boleh "crack" password wifi orang lain. Tak kisahlah simix ke wimax ker.
Bukan curik line wifi dia tapi cuma "tumpang" jer, ala kira macam hantu yang selalu tumpang kereta kita tu le.

Yang Arif, saya ader 2 soklan sahaja. :D:D

1. Kalu kita guna alat ni dan tumpang orang punya wifi
apakah kesannya kepada tuanpunya wifi tersebut, adakah speed dia makin slow atau atau makin bertambah slow? :">:">

2. Kalu tuanpunya wifi tersebut dapat mengesan kita (tetamu yang tak diundang) ni dalam network dia, apakah tindakan yang boleh dia lakukan kepada kita? :-?:-?

Demikianlah sahaja soklan saya, terima kasih~X(
kalo dah tau pinjam len tu jgn la donlod gile2
kalo just nak surf ke xpe la
jgn la wat mcm harta sendiri:(scam
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
dosaaaaaaaaaaa
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,706
Reaction score
1,543
Points
101
dosaaaaaaaaaaa
no 1. aku sokong statement tuh. Setiap hari guna benda org tanpa kebenaran.. maka kita menjadi dosa collector tanpa kita sedari untuk setiap hari yg kita guna tuh.

no.2 Aku pernah jugak dengar kisah2 org yg curik line org nie bule dikenakan tindakan di mahkamah, sampai yg dah kene penjara pun ada. Tapi aku tak sure atas akta ape? seksyen ape? ader sesapa tau ker?

ke undang2 ni ada kat luar negara je?
 

mdshamz

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25


tak kisahlaa nak amal jariah ke,nak tolong ke tapi kalau korang kena pedajal mcm mane?maksud aku jadi mcm kes hina sultan dulu...org tu pakai ko punya IP...so sape kene?nak bagitau polis org lain buat?...mana nak lari?...nak suruh polis chk suma pc kat dlm taman or perumahan tu?.

yg aku peliknye...nak beli hack2 password nie napa???kat dlm internet nie berlambak...ko search kat dlm mana2 warez forum...berlambak org share...

aku penah guna yg pakai linux...nama dia...emmm FBI..apa ntah lupa lak...rasa2 aku dah 2-3thn lepas benda nie dah ada...

satu lagi ek...jaga2 skit pakai org lain punya wifi nie...maybe korang ingat takde apalaaa...tapi kalau gambor ngko ngan awek ngko kalau ada dlm PC ngko tu terkeluar dlm internet...jgn nak mengamuk lak yeee...sekarang mcm2 software ada,nak crack password wifi ada n nak masuk ngko punya PC through wifi pun ada...so jaga2 ek...
 

helmi1984

Fun Poster
Joined
Sep 2, 2009
Messages
935
Reaction score
15
Points
15
boleh je nak tahu sape curi line wireless tu. mcm2 software leh kesan skang.
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,937
Reaction score
351
Points
131
kalau org tumpang guna wifi offkan modem je...habis cite..
kat umah aku aku open 24jam 7 hari seminggu wifi aku...sapa nak guna ...guna laaa...kira cam buat amal jariah...hehehe kalau search benda yg bukan aku x tanggung...kalau dah ramai guna mmg slow gilerlaaa...
baik la lu ni...lu tinggal kat mana??gua nk jadi jiran lu laaa......
 
Sponsored Post
Top
Log in Register