Compressor aircond bocor, boleh diperbaiki?

CG Sponsors




fpe

Active Member
Joined
May 30, 2015
Messages
1,222
Reaction score
12
Points
25
Tq semua,


So far aicond masih lagi bertahan, masuk hari ke 4...

Biasa klau gas bocor, berapa lama akan habis?


tgk keadaan jgk....

jgn sampai jem bro...nanti...pjg crita....
 
Sponsored Post

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,889
Reaction score
210
Points
73
bengkel tu, bengkel buat enjin ke? dalam pengalaman aku la, bengkel yang buat enjin ni x expert bab aircord, habis satu set system aircond dia suruh tukar, memang beribu la. Pegi cari bengkel yg papan tanda dia tulis aircond service expert, try check kat bengkel tu.Dulu aku buat kat bengkel enjin x ok2,sakit hati, last2 gi bengkel aircond expert kat kampung melayu subang, baru ok, kena rm 250 je, baru tahu paip je yang bocor, siap service compresor.
kg melayu subang area mana bro dah dekat ni, nak try la
 

Rizal

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
12,074
Reaction score
639
Points
191
cooling coil bocor..melayang rm800 😥
 

koboygurun

Active+ Member
Joined
Dec 21, 2009
Messages
2,672
Reaction score
4
Points
25
kete ak baru buat dlm tahun lepas...alza...cooling coil bocor, tukar baru brand denso...dlm 950...
 

steelheart

Fun Poster
Joined
Mar 20, 2012
Messages
721
Reaction score
54
Points
20
Kereta2 2004 keatas kalau cooling coil (evaporator coil) bocor memang kos baiki tinggi.. sebab kena buka dashboard kereta.. kerja jadi susah .. kalau nak beli cooling coil sahaja dlm rm150 - rm350 sahaja bergantung apa jenis kereta.. upah bukak dashboard sahaja rm250 - rm400 bergantung jenis kenderaan.. lagi besar kereta dan dashboard besar lagi mahai kos.. nak2 kereta2 mpv ..
So
Cooiling coil + bukak dashbord + isi gas aircond + isi minyak compressor + checking system paiping dll + service = ko org imagine lah sendiri berapa kos tuu 😀.. seelok2nya cari kedai yg pakar dan kedai yg membuat aircond sahaja.. jgn pegi kedai yg sampingan dia ada selit2 buat aircond dlm bisnes dia.. contoh kedai assesories kereta memang kena sembelih.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register