Celcom Online Utk BB Bermasalah...Tolong

CG Sponsors




redship

Active Member
Joined
Sep 10, 2010
Messages
1,111
Reaction score
24
Points
25


Sudah satu minggu saya tak leh Check Penggunaan Bandwith utk Celcom
Broadband saya...Ada sesiapa tahu apa masalah yg sedang berlaku CELCOM Broadband nie
 
Sponsored Post

PCK6444

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2009
Messages
847
Reaction score
24
Points
15
aku baru lepas call buat aduan, ini kali ke tiga berturut untuk tempoh 3 hari, bayangkan kerana broadband nie aku rugi hampir rm 2000 dalam tempoh 36 jam, aku maki je la operator, siap sound apa yang depa record tue kasi sama bos dia, aku dapat maklumat celcom telah gunakan pemancar mereka untuk "program YES" disesetengah kawasan, sehingga menjejaskan perkhidmatan. semalam kol cakap kul 4 ptg settle masalah, hampeh. aku angin satu badan 2 tiga hari nie
 

wira2597

Active+ Member
Joined
Jan 23, 2009
Messages
3,479
Reaction score
9
Points
25
baru je nak amik celcom berukband...sblum ni aku pakai maxis berukband..lagi hampas
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
napa tak pakai stimik?
 

PCK6444

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2009
Messages
847
Reaction score
24
Points
15
napa tak pakai stimik?
ceq pakai 2 line kat pejabat beruk celcom dengan stimix, tapi kat rumah bawa beruk ja balik, tapi record stimix pun lebih kurang ja hempeh, baru nie ceq jumpa dengan bos Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) dia ckp malaysia punya level internet bawah negara "ZIMBAWE". :eek:, mcm mana boleh jadi mcm nie pun ceq tak tau la :(scam lepas tue bulan2 :)paid klu tak bayar kasi sunat u punya line ~X(
 

lengkuas

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2007
Messages
863
Reaction score
3
Points
15
aku pun ada masalah ari tu..3 ari takleh akses. aku kontek talian 1111 dan buat report 1111 2 kali. pastuh celcom telefon dan tanya dah boleh masuk ke tak. aku cek talian dah ok. pastuh aku kontek careline mintak rebat. careline balas berdasarkan pemeriksaan talian aku ok dan takleh mintak rebat.

hampeh betul. skrg aku tengah karang surat nak hantar ke skmm. tengok apa respon dia. dapat atau tidak rebat tak kisah. yang penting aduan aku tu penyumbang kepada pertambahan aduan ke atas celcom.
 

PCK6444

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2009
Messages
847
Reaction score
24
Points
15
No Rujukan Aduan:
Complaint Reference Number: 0727/11/10

Tarikh Penerimaan:
Date Received: Nov 26 2010 11:38AM


Jenis Perkhidmatan:
Type of Service: INTERNET JALUR LEBAR/BROADBAND » CELCOM
Tajuk Masalah:
Problem Title:
Huraian Masalah:
Problem Description: saya pengguna celcom broadband pack basic dengan bayaran rm 72 sebulan No. tel line saya 019xxxx4692 di daftar atas nama MS Nxxxx xxxx Zahry (isteri). saya membuat bayaran setiap bulan. Pada 23hb november 2010 sehingga 26 Nov 2010 saya gagal mendapatkan perkhidmatan broadband. pada 23hb saya ada membuat aduan melalui talian khidmatan pelangan celcom, melalui percakapan dengan operator tersebut terdapat masalah di kawasan Nibong Tebal dan Seberang Perai Selatan dan masih gagal memperbaiki masalah tersebut sehingga aduan ini di maklumkan pada pihak tuan. Saya mendapat maklumat dari kawan-kawan yang mengalami masalah serupa bahawa celcom telah mengunakan/menyewa pemancarnya untuk melancarkan/operasi program "YES" oleh sebab itu perkhidmatan broadband tidak dapat diberikan seperti sepatutnya. oleh itu saya berharap pihak SKMM mengambil perhatian berkaitan perkara ini. saya juga berharap menerima maklum balas dari pihak skmm berkaitan dengan pekara ini.


intipati report yang aku dah buat kat skmm :)) he he tgk apa tindakan SKMM,
 

PCK6444

Fun Poster
Joined
Dec 28, 2009
Messages
847
Reaction score
24
Points
15
aku pun ada masalah ari tu..3 ari takleh akses. aku kontek talian 1111 dan buat report 1111 2 kali. pastuh celcom telefon dan tanya dah boleh masuk ke tak. aku cek talian dah ok. pastuh aku kontek careline mintak rebat. careline balas berdasarkan pemeriksaan talian aku ok dan takleh mintak rebat.

hampeh betul. skrg aku tengah karang surat nak hantar ke skmm. tengok apa respon dia. dapat atau tidak rebat tak kisah. yang penting aduan aku tu penyumbang kepada pertambahan aduan ke atas celcom.
https://aduan.skmm.gov.my online je boss:))
 

redship

Active Member
Joined
Sep 10, 2010
Messages
1,111
Reaction score
24
Points
25
Kalau mcm nie dah mcm papatah 'Kera di hutan disusukan & anak dirumah mati kelaparan' Pepatah ini merujuk kepada "Celcom telah gunakan pemancar mereka untuk "program YES" disesetengah kawasan, sehingga menjejaskan perkhidmatan"
 

damreza

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2006
Messages
2,870
Reaction score
13
Points
25
Ambo pakai prepaid BB celcom hehehe..senang jer bayar minggu RM 20 unlimited dwload :)paid nie pun dok DW movie di syok hehehe..masa nie oklah org tak online banyak,masa kerja siap semua pakat online ~X(
 
Sponsored Post
Top
Log in Register