CariGold new theme version - and more features are coming!

Recommended Brokers


Status
Not open for further replies.

CariGold

Administrator
Staff member
Joined
Nov 8, 2006
Messages
160
Reaction score
7
Points
20
Dear forum users

We are proudly present you a new forum theme which will bring more fresh browsing and something more clean and better than 10 years old of previous theme.

You're invited to bring some comment here regarding the new theme and all of forum features and functionalities. Any suggestions would be great.

While the new theme launched, there will still be some bugs and flaws we didn't noticed. So if you found anything, let us know here, we'll try to fix it soonest possible.

Several things you should be noticed before lodge any reports within this thread :-

  • Mobile style is on its way in few more days from now.
  • Latest Posts page work as a portal has discountined , alternatively you could use New Post function on the navigation bar above for similar functionality.
  • Youtube video as one of member feature not showing - will be fixed soon.
  • Thread Title is postbit looks untidy from mobile view - to be fixed.
  • All blog pages hasn't ready yet for new theme - to be fixed.
  • Old theme can still be access in the bottom of page as "CG Old Style". No technical support given for this theme anymore.

We will introduce more features in coming months!

Thank you for your continuous support!

* Please be advised to clear your browser cache for full browsing experience without errors.

------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ -----------------------------------------------


Salam sejahtera untuk semua ahli dan pelawat forum ini.

Kami di CG pada hari ini telah melancarkan tema baru forum dan lebih segar dan kemas setelah hampir 10 tahun menggunakan tema yang terdahulu.

Anda dijemput untuk memberi sebarang bentuk komen dan saranan berkaitan dengan tema dan segala jenis fungsi forum di thread ini. Kami akan cuba menjawab segala pertanyaan dan usul yang anda cuba utarakan di sini.

Sila maklum mungkin terdapat 'bug' yang perlu diperbaiki dan fungsi-fungsi asal forum yang 'tertinggal' untuk diadaptasikan ke dalam tema baru ini, oleh itu kami amat memerlukan bantuan anda untuk sama-sama mengesan kelemahan yang anda supaya kami dapat membaikinya secepat mungkin.

Sila ambil maklum perkara-perkara berikut sebelum anda menghantar sebarang komen dan usul :-

  • Laman 'mobile' untuk pengguna smartphone akan dilancarkan sedikit hari lagi.
  • Laman asal portal yang memaparkan 'Latest Post' tidak lagi digunakan. Namun pengguna masih boleh mengikuti 'Latest Post' untuk semua subforum di butang 'New Post' di bahagian 'header' CG.
  • Youtube video milik ahli masih belum dipaparkan di bahagian profile masing-masing. Akan diselesaikan dalam sedikit masa lagi.
  • Paparan tajuk thread di dalam forum agak kurang kelihatan jika diakses melalui smartphone.
  • Kesemua laman blog masih belum dimasukkan tema baru.
  • Tema lama masih boleh diakses melalui pilihan di bahagian bawah laman ini sebagai "CG Old Style". Tiada lagi bantuan/support teknikal untuk tema ini. Untuk menetapkan setting tema lama dengan lebih mudah sila rujuk link ini >> http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=23842604#post23842604


PERHATIAN : HANYA POST BERKAITAN DENGAN PERKARA TEKNIKAL DAN CADANGAN BERKAITAN DENGAN FUNGSI FORUM SAHAJA. Dan kami menghargai semua sokongan anda yang positif di dalam topik ini. Jika anda berniat untuk menghantar komen yang berbentuk sindiran negatif dan menghasut, dengan matlamat untuk menimbulkan kebencian di dalam komuniti besar ini, sila hentikan kerana anda tidak dialu-alukan di thread ini mahupun di CG sekalipun.


Dengan pelancaran tema ini kami di CG akan terus berusaha untuk menambahbaik segala fungsi yang anda selaras dengan perkembangan trend terkini di Asia Tenggara, khususnya di Malaysia, Indonesia dan Singapura.

Kami amat menghargai segala sokongan anda selama lebih 11 tahun komuniti ini hadir dengan pelbagai jenis peluang perbincangan 'money making' dan networking yang amat bermanfaat untuk sebahagian besar ahli dan pelawat forum ini. Diharap sokongan anda terhadap komuniti ini sentiasa berterusan di saat kejayaan berada di atas landasan anda ketika ini.

Terima kasih.
 
Sponsored Post

matty

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2010
Messages
787
Reaction score
0
Points
10
wow lawa!
terkejut dennn igatkan silap rumah td hihih
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
wow...cun...font pun cun baq hang....
warna theme yg lembut :D
 

lwashere

Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
2,156
Reaction score
17
Points
35
menarik!!! skrg tunggu masa abang keluarkan APK untuk CG plak hehehe... mudah nak bercg plak nti
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
wow lawa!
terkejut dennn igatkan silap rumah td hihih
minggu2 lepas ada gak perasan....design sat berubah...sat tukaq balik..
mcm tak jadi kot...

tapi ceq rasa..hat ni betoi2 official punya design kali ni...thorbaik....kipidap! :)cgrock
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,106
Reaction score
690
Points
166
alhamdulillah...
sudah lama menanti
mmg cun dan simple...
ringan dan smooth...
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,106
Reaction score
690
Points
166
minggu2 lepas ada gak perasan....design sat berubah...sat tukaq balik..
mcm tak jadi kot...

tapi ceq rasa..hat ni betoi2 official punya design kali ni...thorbaik....kipidap! :)cgrock
tu dorang test, tgk kelancaran takut2 ada bugs
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register