BTC USD 17,241.8 Gold USD 1,801.29
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Cadangan Mulakan Bisnes Sewa Kereta

eizjoe

Super Active Member
Messages
6,262
Joined
Jan 26, 2009
Messages
6,262
Reaction score
59
Points
70
Saya berhasrat untuk memulakan perniagaan sewa kenderaan. ohon tunjuk ajar daripada semua.
 
Sponsored Post

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,914
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,914
Reaction score
3,439
Points
261
Awards
1
Saya berhasrat untuk memulakan perniagaan sewa kenderaan. ohon tunjuk ajar daripada semua.
Jgn le tuan, masa baru2 tu kira best le tapi bila keta dah kena lanyak Hari2........... Bila dah kondem, sakit tuan
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,914
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,914
Reaction score
3,439
Points
261
Awards
1
Itu belum eksiden atau calar sana sini
 

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,877
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
27,877
Reaction score
5,834
Points
481
Awards
1
Saya berhasrat untuk memulakan perniagaan sewa kenderaan. ohon tunjuk ajar daripada semua.
Ada risiko jgk klau keta dh naik 5 thn atas...cuma kena jaga maintanance betul2 la....buat ja bang xpa
 

eizjoe

Super Active Member
Messages
6,262
Joined
Jan 26, 2009
Messages
6,262
Reaction score
59
Points
70
Saya mohon tunjuk ajar bagaimana nak pastikan kenderaan kita selamat semasa berada bersama penyewa
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,914
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,914
Reaction score
3,439
Points
261
Awards
1
Saya mohon tunjuk ajar bagaimana nak pastikan kenderaan kita selamat semasa berada bersama penyewa
GPS tracking kena ada tapi risiko masih tinggi........... Eksiden, saman ekor dan risiko yg paling tinggi, org sewa keta buat aktiviti jenayah......... Contoh edar dadah........ Naya owner masuk lokap dulu utk soal siasat
 

eizjoe

Super Active Member
Messages
6,262
Joined
Jan 26, 2009
Messages
6,262
Reaction score
59
Points
70
GPS tracking kena ada tapi risiko masih tinggi........... Eksiden, saman ekor dan risiko yg paling tinggi, org sewa keta buat aktiviti jenayah......... Contoh edar dadah........ Naya owner masuk lokap dulu utk soal siasat
sebab tu kena ada rekod siapa yang menyewa. Cuma nak tanya kalau ada saman siapa kena bayar
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,914
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,914
Reaction score
3,439
Points
261
Awards
1
sebab tu kena ada rekod siapa yang menyewa. Cuma nak tanya kalau ada saman siapa kena bayar
Rekod memang ada tapi kalau ada jenayah owner tidor balai dulu tuan, itu sudah pasti........
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,914
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,914
Reaction score
3,439
Points
261
Awards
1
Saya ada kawan buat keta sewa kat bas Station amanjaya meru, memang laku tapi bermusim dan risiko memang byk......

Ada juga dia sewa kan keta yg kawan2 punya, dia ambik percent je
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register