BTC USD 17,148.4 Gold USD 1,797.22
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Cadangan Mulakan Bisnes Sewa Kereta

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,918
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,918
Reaction score
3,441
Points
261
Awards
1
nak tunggu insuran clear tu kadang-kadang makan masa yang lama kan. tersadai di bengkel. kereta nak kena bayar kpd owner
Faham tak pe........ Tapi owner keta tu faham ke? Buat gaduh pula nanti naya yusuf azmi kena turun settle kan..... 不不不不不不
 
Sponsored Post

eizjoe

Super Active Member
Messages
6,262
Joined
Jan 26, 2009
Messages
6,262
Reaction score
59
Points
70
Faham tak pe........ Tapi owner keta tu faham ke? Buat gaduh pula nanti naya yusuf azmi kena turun settle kan..... 不不不不不不
kena buat perjanjian bertulis dengan owner. backup diri sendiri. kalau kereta kemalangan, tak perlu bayar kepada owner
 

ahimsa99

Active Member
Messages
1,102
Joined
Oct 31, 2013
Messages
1,102
Reaction score
87
Points
40
try buat ja dulu..setiap bisnes memang ada risiko..aku pun baru nak start bisnes ni,tapi secara kebetulan la pasal tak pernah terfikir pun sebelum ni..bermula dengan kereta jenis sedan 2 biji..ada rezki lain kali nak tambah mpv, suv 7 seater..
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
11,918
Top Poster #8
Joined
Aug 13, 2008
Messages
11,918
Reaction score
3,441
Points
261
Awards
1
Kalau tuan ada connection dgn org kuat polis, senang sikit kalau ada apa2 ............... Byk aku tgk biz keta sewa lingkup, paling lama pun 5 tahun, biasa 3 tahun dah byk keta tersadai.......

Macam biz cybercaf矇 tuan, lepas 2 tahun komputer dah rasa slow, kena tukar yg baru atau upgrade, kalau boleh repair sendiri jimat le kos upgrade tapi kalau panggil org luar, kena sembelih tengkuk le
 

cotek21

Fun Poster
Messages
780
Joined
Dec 28, 2020
Messages
780
Reaction score
277
Points
41
Tak nampak bisnes ni bole maju n pegi jauh.

Klezar segenap ceruk pn dah kurang banner sekarang.

Yg gah sejak zaman aku muda2 dulu da hilang
Yg baru up byk muncul.
Tak pasti berapa lama mereka blh bertahan
 

dausbiz

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
53,705
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
53,705
Reaction score
2,108
Points
656
Awards
1
Jgn le tuan, masa baru2 tu kira best le tapi bila keta dah kena lanyak Hari2........... Bila dah kondem, sakit tuan
Dah pernah buat la

Biz kete sewa nie risiko tinggi juga la

Kalau nak juga buat baik kita la pemandu dia

Kita bawa keta tue

Takut kita sewa kat orang

Orang lenjan ke

Pi kat mana mana keluar spare part keta kita

Atau pi eksiden ke keta

Atau dia bawa lari keta

Risiko tinggi juga la buat biz kete sewa
 

eizjoe

Super Active Member
Messages
6,262
Joined
Jan 26, 2009
Messages
6,262
Reaction score
59
Points
70
banyak pulak risiko bila bisnes kereta sewa ni
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register