BTC USD 23,128.9 Gold USD 1,930.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Buat application Android atau Apple

Sponsored Post

alpine_star

Legendary Member
gem
Messages
13,885
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,885
Reaction score
117
Points
123
dh macam2 ade kat play store.. baru je ade idea, tengok kat playstore berlambak2 dah apps orang buat... tak tau la nak buat ape lagi

Mmg pun..kite kene pikir mcm kdai burger bro..walaupun nmpk same, tp klo eco-system apps kite lg menarik, org tertarik jugak..

Klo market asia, mmg android la yg senang...tp competition tinggi la...
 

tripelw

Fun Poster
Messages
569
Joined
Feb 22, 2008
Messages
569
Reaction score
12
Points
15
Thanks.... Boleh check bebenang saya. Dah 6 bulan tapi tak mampu nak buat duit. Mayb sebab kaedah promosi atau nich. Lepas2 kaji saya rasakan kalau nak buat duit dari iklan iAD tak banyak boleh pi. So skrg nak fokus untuk Android pula. Mayb ada nasib dengan Admob pula.

Kalau ada idea yg boleh buat in app purches lagi mantap. Mcm COC tak ada iklan tapi jual Gem.

Idea Idea Idea Idea.....
 

alpine_star

Legendary Member
gem
Messages
13,885
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,885
Reaction score
117
Points
123
Thanks.... Boleh check bebenang saya. Dah 6 bulan tapi tak mampu nak buat duit. Mayb sebab kaedah promosi atau nich. Lepas2 kaji saya rasakan kalau nak buat duit dari iklan iAD tak banyak boleh pi. So skrg nak fokus untuk Android pula. Mayb ada nasib dengan Admob pula.

Kalau ada idea yg boleh buat in app purches lagi mantap. Mcm COC tak ada iklan tapi jual Gem.

Idea Idea Idea Idea.....

Idea byk...modal ada ker?
 

divx

Active Member
Messages
1,686
Joined
Jun 20, 2013
Messages
1,686
Reaction score
23
Points
25
Mmg bro..sbb diaorg provide system..

Aku ada baca berita, developer nih lelong source code sbb xpuas hati ngan apps store, komisen tinggi sgt..

kalau rajin develop satu full system php pun dah boleh buat duit jual kat situ.
ada sorang dev tu jual php script total sales 6k usd :)paid
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register