Buat application Android atau Apple

CG Sponsors




Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
878
Points
161
dh macam2 ade kat play store.. baru je ade idea, tengok kat playstore berlambak2 dah apps orang buat... tak tau la nak buat ape lagi
 
Sponsored Post

alpine_star

Legendary Member
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,883
Reaction score
116
Points
123
berapa boleh jual source code?
kalau apps simple2 ada nak beli ke.
macam apps direktori
Ko try la jual kat envato tuh bro...

Developer indon byk aku tgk jual kat situ..
 

alpine_star

Legendary Member
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,883
Reaction score
116
Points
123
dh macam2 ade kat play store.. baru je ade idea, tengok kat playstore berlambak2 dah apps orang buat... tak tau la nak buat ape lagi
Mmg pun..kite kene pikir mcm kdai burger bro..walaupun nmpk same, tp klo eco-system apps kite lg menarik, org tertarik jugak..

Klo market asia, mmg android la yg senang...tp competition tinggi la...
 

alpine_star

Legendary Member
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,883
Reaction score
116
Points
123
Saya dah buat 2 apps untuk ios. 1 reskin 1 buat dari pembacaan dan tutorial. Tapi nampaknya tak jalan. So skrg baru nak mula buat untuk android. Mana tau ada rezeki.
Perghh...mantap bro...usaha lg bro..:D
 

tripelw

Fun Poster
Joined
Feb 22, 2008
Messages
569
Reaction score
12
Points
15
Thanks.... Boleh check bebenang saya. Dah 6 bulan tapi tak mampu nak buat duit. Mayb sebab kaedah promosi atau nich. Lepas2 kaji saya rasakan kalau nak buat duit dari iklan iAD tak banyak boleh pi. So skrg nak fokus untuk Android pula. Mayb ada nasib dengan Admob pula.

Kalau ada idea yg boleh buat in app purches lagi mantap. Mcm COC tak ada iklan tapi jual Gem.

Idea Idea Idea Idea.....
 

alpine_star

Legendary Member
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,883
Reaction score
116
Points
123
Thanks.... Boleh check bebenang saya. Dah 6 bulan tapi tak mampu nak buat duit. Mayb sebab kaedah promosi atau nich. Lepas2 kaji saya rasakan kalau nak buat duit dari iklan iAD tak banyak boleh pi. So skrg nak fokus untuk Android pula. Mayb ada nasib dengan Admob pula.

Kalau ada idea yg boleh buat in app purches lagi mantap. Mcm COC tak ada iklan tapi jual Gem.

Idea Idea Idea Idea.....
Idea byk...modal ada ker?
 

alpine_star

Legendary Member
Joined
Oct 3, 2010
Messages
13,883
Reaction score
116
Points
123
dia punya fee boleh tahan 37% #:-S
Mmg bro..sbb diaorg provide system..

Aku ada baca berita, developer nih lelong source code sbb xpuas hati ngan apps store, komisen tinggi sgt..
 

divx

Active Member
Joined
Jun 20, 2013
Messages
1,686
Reaction score
23
Points
25
Mmg bro..sbb diaorg provide system..

Aku ada baca berita, developer nih lelong source code sbb xpuas hati ngan apps store, komisen tinggi sgt..
kalau rajin develop satu full system php pun dah boleh buat duit jual kat situ.
ada sorang dev tu jual php script total sales 6k usd :)paid
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,189
Reaction score
826
Points
566
kalau android kebanyakan fokus pada iklan jer :D ...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register