BTC USD 51,675.5 Gold USD 1,784.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
USDCHF daily
7 DIS 2020

View attachment 320622

Price sedang berada di sekitar BRN 0.8900
dan terdapat CRS di situ (dlm bulatan)

idea:
buy @ 0.8900
TP 100 pips
SL 50 pips

tapi agak risk kerana trend masih strong downtrend dan hari ni hari isnin. biasanya hari isnin byk false signal

Dh hit SL 50 pips
 
Sponsored Post

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
Setup yg terlepas :cry:

GBPCAD Daily

7gYvn.png


Jumaat lalu, price menyentuh BRN 1.6800
di situ juga ada strong support (area kuning)
lepas sentuh BRN 1.6800, dia terus mencanak 300 pips :eek:
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
EURAUD
16 DIS 2020

t59vn.png


Berdasarkan TF H4 diatas, saya menjangkakan price akan turun ke BRN 1.6000
dan dia akan naik balik kerana BRN 1.6000 adalah very big round number


kita tengok TF weekly pula

R59vn.png


Terdapat strong support di area BRN 1.6000


trading idea:
Buy @ 1.6000
TP 100 pips
SL 50 pips
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
GBPAUD H4
16 DIS 2020

Pn9vn.png


area kuning ialah zon SBR
dan disitu terdapat BRN yg kuat iaitu 1.8000

trading idea:
Sell @ 1.8000
TP 100 pips
SL 50 pips
 

fire4

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2010
Messages
135
Reaction score
0
Points
10
GBPAUD H4
16 DIS 2020

View attachment 323250

area kuning ialah zon SBR
dan disitu terdapat BRN yg kuat iaitu 1.8000

trading idea:
Sell @ 1.8000
TP 100 pips
SL 50 pips
terbaik tt aku guna brn juga tapi follow daily n weekly.. bila weekly ade snr brn yang kuat disitu aku akan po..
lebih kurang dengan gambar ni... tp 100 to 500 pip mental kena kuat bila swing ni hehe...
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
terbaik tt aku guna brn juga tapi follow daily n weekly.. bila weekly ade snr brn yang kuat disitu aku akan po..
lebih kurang dengan gambar ni... tp 100 to 500 pip mental kena kuat bila swing ni hehe...

kalau GBPAUD ni sekejap je 500 pips tu :D
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
USDCAD DAILY
22 DIS 2020

PFKvn.png


Terdapat SBR di BRN 1.3000
Tambahan pula BRN 1.3000 adalah BRN yang sangat kuat

Idea:
sell @ 1.3000
TP 100pips
SL 50 pips
 

aeolian

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
3,363
Reaction score
168
Points
48
tahniah tuan2 sekelian, saya scalp je dulu, ada guna juga brn, scalp kumpul profit dulu, bila dah cukup profit nak lanyak kaw2 pakai be.
 

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,626
Reaction score
265
Points
131
GBPCAD DAILY
23 DIS 2020

5mKvn.png


Price kemungkinan akan ke resistence di area kuning
dn disitu terdapat BRN 1.7500

Idea:
sell @ 1.7500
TP 100 pips
SL 50 pips
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.20159
USD / JPY
107.971
GBP / USD
1.38407
USD / CHF
0.91692
USD / CAD
1.25029
EUR / JPY
129.736
AUD / USD
0.77075

CG Sponsors




Top
Log in Register