Bisnes jual emas

CG Sponsors




satsepit

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
3,902
Reaction score
271
Points
51
dh dia kata minat jual emas tkkan nak jual beras pulak adoi hahaha mmg lingkup ah kalau kita buat benda yg kita tk minat... Contoh mcm saya minat motor mesti nak buka bengkel motor takkan nak buka kedai jual sayur pulak HAHAHAHAH
sebelum buka kedai emas baik p mintak jadi sekuriti kedai emas dahulu.
duk depan kedai tu 2tahun pegang cota, sambil study pasal emas
 
Sponsored Post

Krun Nawi

Freshie
Joined
Dec 10, 2019
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
sebelum buka kedai emas baik p mintak jadi sekuriti kedai emas dahulu.
duk depan kedai tu 2tahun pegang cota, sambil study pasal emas
hahaha terbaik gak ni. tp kalau kedai emas yg biasa biasa je tk nampak pulak ada security jaga. standard mcm poh kong, wah chan tu semua ada
 

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
betul nak bukak kedai emas kompom modal kena besar. tk cukup modal boleh try apply loan ah.. sbb biasa mmg business besar akan buat loan nk startup new business
tunang saya ada bukak business saloon dkt damansara.. mmg dia buat loan lah wei.. sbb buka saloon pun dkt dalam mall sewa pun dh mahal... first haritu dia try minta dkt bank tp tak lulus sbb ada bayaran rumah tertunggak time tu. then second time dia try apply dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad alhamdulillah senang je lulus.. buat loan dlm 80K... Percaya company ni sbb syariah compliant
 
Last edited:

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
hahaha terbaik gak ni. tp kalau kedai emas yg biasa biasa je tk nampak pulak ada security jaga. standard mcm poh kong, wah chan tu semua ada
aiyo apa sembang pasal security pulak ni hahaha org tu tgh tanya cemana nak bukak kedai emas... at least bg lah info brp modal kena ada ke then cemana nak tarik customer haaa gituuu haih lari topic dh korang ni.. nak bukak business kena pakai byk duit bukan benda main main
 

David Tan

Freshie
Joined
Dec 17, 2019
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
salam... nak tanya sikit lah en siapa sini yg pernah tahu or ada business jual emas. saya tgk ramai gila org yg gilakan emas hahaha tiap kali g kedai emas mesti org ramai sampai beratur.. Saya pun rasa berminat nak bukak kedai emas hehe ada sesiapa boleh bg pendapat and pandangan?
jumpa sajat dia tahu dia jual emas
 

David Tan

Freshie
Joined
Dec 17, 2019
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
tunang saya ada bukak business saloon dkt damansara.. mmg dia buat loan lah wei.. sbb buka saloon pun dkt dalam mall sewa pun dh mahal... first haritu dia try minta dkt bank tp tak lulus sbb ada bayaran rumah tertunggak time tu. then second time dia try apply dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad alhamdulillah senang je lulus.. buat loan dlm 80K
wow banyak loan 80K. brp lama mahu habis byr haha
 

David Tan

Freshie
Joined
Dec 17, 2019
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
dh dia kata minat jual emas tkkan nak jual beras pulak adoi hahaha mmg lingkup ah kalau kita buat benda yg kita tk minat... Contoh mcm saya minat motor mesti nak buka bengkel motor takkan nak buka kedai jual sayur pulak HAHAHAHAH
tk minat tkpe.. boleh dpt duit byk mesti happy punya
 

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
jumpa sajat dia tahu dia jual emas
hahaha bagus gak ni. dia kan dah lama dlm bidang business ni. mesti dah pro selok belok business.. cuma kalau bab nak keluar modal and nak buat loan business kena jumpa agent dulu lah. bincang brp boleh pinjam ikut kemampuan kita
 

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
wow banyak loan 80K. brp lama mahu habis byr haha
tunang saya punya loan tu byr sampai 10 tahun. tp bagus jugak tempoh bayaran lama so tiap bulan byr sikit sikit jelah. kalau tempoh bayaran pendek tiap bulan sakit wei kena byr byk. nasib guna loan from yayasan sbb profit rate rendah 7.99% je
 

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
tk minat tkpe.. boleh dpt duit byk mesti happy punya
minat kena ada juga bro.. baru ada mood nak buat business. duit byk tapi tak bahagia nak buat apa en haha kalau boleh buat lah benda yg kita suka
 
Sponsored Post
Top
Log in Register