BTC USD 26,867.2 Gold USD 1,976.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bisnes Franchise Syarikat Courier Jnt

sapit87

Super Active Member
gem
Messages
8,898
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,898
Reaction score
681
Points
121
Salam,baru2 ni ada post seorang budak muda berjaya membuka sendiri cawangan JnT dgn bermodalkan 100k.

Nak tanya la ape cabaran2 kalu bisnes ni,pd pendapat sy modal 100k tu xdela terlalu tinggi kalu nk banding bisnes lain mcm nk buka tealive 250k,7e pun x silap 300k ke pe ntah.

org skrg smua bli brg on9,lg satu bisnes ni kalis PKP.mcm sy sndri seller shoppe boleh kata hari2 drop parcel kt jnt..cuma nk tau mcm mana income dia dr shoppe
 

Attachments

  • 734.3 KB Views: 379
  • 476.8 KB Views: 397
Sponsored Post

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
14,675
Top Poster #2
Joined
Aug 13, 2008
Messages
14,675
Reaction score
4,259
Points
261
Awards
1
Salam,baru2 ni ada post seorang budak muda berjaya membuka sendiri cawangan JnT dgn bermodalkan 100k.

Nak tanya la ape cabaran2 kalu bisnes ni,pd pendapat sy modal 100k tu xdela terlalu tinggi kalu nk banding bisnes lain mcm nk buka tealive 250k,7e pun x silap 300k ke pe ntah.

org skrg smua bli brg on9,lg satu bisnes ni kalis PKP.mcm sy sndri seller shoppe boleh kata hari2 drop parcel kt jnt..cuma nk tau mcm mana income dia dr shoppe
J&t sekarang repo tgh bagus ..... Aku dapat job pasang alarm sistem dan cctv kat j&t meru, signboard dah pasang, tengah cctv org dah masuk nak hantar barang,
 

Gigahertz CS

Active Member
Messages
1,816
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,816
Reaction score
211
Points
48
Salam,baru2 ni ada post seorang budak muda berjaya membuka sendiri cawangan JnT dgn bermodalkan 100k.

Nak tanya la ape cabaran2 kalu bisnes ni,pd pendapat sy modal 100k tu xdela terlalu tinggi kalu nk banding bisnes lain mcm nk buka tealive 250k,7e pun x silap 300k ke pe ntah.

org skrg smua bli brg on9,lg satu bisnes ni kalis PKP.mcm sy sndri seller shoppe boleh kata hari2 drop parcel kt jnt..cuma nk tau mcm mana income dia dr shoppe
Jnt tengah ada masalah dengan bebudak dia sekarang.
masalah isu komissen dan KPi.
diorang macam mogok sebab komissen kena potong.
Nak buka tu boleh. tapi isu pekerja tu pening kepala sikit.
 

sapit87

Super Active Member
gem
Messages
8,898
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,898
Reaction score
681
Points
121
Jnt tengah ada masalah dengan bebudak dia sekarang.
masalah isu komissen dan KPi.
diorang macam mogok sebab komissen kena potong.
Nak buka tu boleh. tapi isu pekerja tu pening kepala sikit.

Oh ye ke,maksudnye payment dia kecik ye..ssh jgk tu

katakan shipping shoppe rm4 tu,cawangan dpt berapa % la ye 1 parcel,pastu bdak2 courier mmg bwh cawangan ke atau Jnt?
 

sapit87

Super Active Member
gem
Messages
8,898
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,898
Reaction score
681
Points
121
J&t sekarang repo tgh bagus ..... Aku dapat job pasang alarm sistem dan cctv kat j&t meru, signboard dah pasang, tengah cctv org dah masuk nak hantar barang,

mcm sy sndri seller shoppe,bnyak cawangan Jnt sy pernah pergi area kwsan tpt sy,mmg dikatakan brg2 parcel sentiasa masuk.x pernah lg la kaunter dia x sesak dgn barang2 parcel
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
14,675
Top Poster #2
Joined
Aug 13, 2008
Messages
14,675
Reaction score
4,259
Points
261
Awards
1
mcm sy sndri seller shoppe,bnyak cawangan Jnt sy pernah pergi area kwsan tpt sy,mmg dikatakan brg2 parcel sentiasa masuk.x pernah lg la kaunter dia x sesak dgn barang2 parcel
Naik signboard je org start masuk le ....... Tu yg best
 

Gigahertz CS

Active Member
Messages
1,816
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,816
Reaction score
211
Points
48
Oh ye ke,maksudnye payment dia kecik ye..ssh jgk tu

katakan shipping shoppe rm4 tu,cawangan dpt berapa % la ye 1 parcel,pastu bdak2 courier mmg bwh cawangan ke atau Jnt?
hari tu ada budak jnt share list kommisen dan kpi utk tahun 2021 ni.
mmg tak hairan la kenapa barang selalu rosak atau barang kena korek / hilang.
kalau mengenai komissen shopee shipping tu rasanya tak banyak dapat.
mungkin kena bergantung kepada jumlah pcs yang di drop off.
mengenai budak courier tu ..bawah cawangan.
sendiri decide budak nak kerja macam mana.
kalau ada kes gaduh ke apa cawangna tu la kena.

kalau ada peniaga shopee yang tetiba ada chat masuk offer Jnt collection service
tu kerja budak2 jnt. diorang nak jaga KPi & komissen . kena cari seller guna jnt.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register