BTC USD 39,743.2 Gold USD 1,863.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Beza win.7 ultimate retail ngan oem

roslinda

Active Member
Joined
Jun 4, 2006
Messages
1,871
Reaction score
10
Points
25
SALAM,

nak tanya apa beza windows 7 ultimate retail ngan OEM???

ada member saya bgth klu retail , box nya warna hitam, manakala OEM warna putih.

OEM sesuai utk beginner...btul ker???\ klu utk beginner nape company nak yg tuuu...???

tlg xplain..
 
Sponsored Post

roslinda

Active Member
Joined
Jun 4, 2006
Messages
1,871
Reaction score
10
Points
25
alamak x der yg dapat tlg terangkan ker????
 

roslinda

Active Member
Joined
Jun 4, 2006
Messages
1,871
Reaction score
10
Points
25
aloooo....x der yg bleh tlg kerrr??
 

zeal_tech

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 23, 2008
Messages
7,888
Reaction score
11
Points
65
sbb oem murah kot...
 

pemain

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,610
Reaction score
399
Points
51
SALAM,

nak tanya apa beza windows 7 ultimate retail ngan OEM???

ada member saya bgth klu retail , box nya warna hitam, manakala OEM warna putih.

OEM sesuai utk beginner...btul ker???\ klu utk beginner nape company nak yg tuuu...???

tlg xplain..

OEM stands for original engineering manufacture

dan lagi satu takde beza retails dgn OEM sama .. cuma beza ler kalo Win7 Starter/Pro/Ultimate. Setiap 1 ver win7 ni ada kekurangannya, tapi pd ver ultimate semua features ada.

begitulah penerangan aku, jika salah pohon betulkan.
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,330
Reaction score
92
Points
45
retail dpt cd ngan kotak...oem biasanya dtg ngan laptop or pc yg dah di install.
kte cme dpt cd recovery je...
sme je oem ngan retail. takde istilah beginner pki oem ke ape. same je.
 

BroAct

Active Member
Joined
Feb 21, 2008
Messages
2,330
Reaction score
92
Points
45
OEM stands for original engineering manufacture

dan lagi satu takde beza retails dgn OEM sama .. cuma beza ler kalo Win7 Starter/Pro/Ultimate. Setiap 1 ver win7 ni ada kekurangannya, tapi pd ver ultimate semua features ada.

begitulah penerangan aku, jika salah pohon betulkan.

ha...ni baru betul...:D
 

roslinda

Active Member
Joined
Jun 4, 2006
Messages
1,871
Reaction score
10
Points
25
Dari segi box mcam mana plak?? Mmber kata oem , ianya warna puteh, mana kala reatil yg warna hhitam tuuu...btul ker niii??
 

ajib88

Super Active Member
Joined
Jun 21, 2010
Messages
6,507
Reaction score
6
Points
65
Dari segi box mcam mana plak?? Mmber kata oem , ianya warna puteh, mana kala reatil yg warna hhitam tuuu...btul ker niii??

aku jual retail box warna putih..xder plak jumpa warna hitam
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register