BTC USD 48,803.8 Gold USD 1,786.37
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berapa dalam dompet anda? sebenarnya anda bawa lebih dari itu....

K.E.Y..kuchi

Active+ Member
Messages
3,354
Paid Membership
Joined
Jul 14, 2009
Messages
3,354
Reaction score
8
Points
25
aku terasa nk kongsi sesuatu ngan anda sume....:-?

aku buat kira2, wah . . byk gak aku bawak setiap hari...:p :">

korang bukak beg duit anda, tengok berapa yang ada dalam beg duit anda??:))

shhhh...diam2 je...ckup skadar anda je yang tahu....:">

percaya atau tidak, anda sebenarnya membawa lebih dari nilai dalam beg duit anda setiap hari...

stiap hari anda bawa beratus2, malah mungkin menjangkau beriban...

nape aku ckp cmtu?

berapa nilai, :-?

  • baju anda?
  • seluar anda?
  • tali pinggang anda?
  • jam anda?
  • handset anda?
  • yg dalam xyah kira r,tu personal....:p

yg pompuan blom kira cincin, gelang, rantai dan subang...:D

sdangkan anda bawak lebih dari nilai dalam beg duit anda...

cuma nilai ini tidak dapat melalui "tahap kecairan" sahaja....

jadi mengapa anda mahu kata anda tiada duit ataupun "saya ni tiada apa-apa, maklum r orang susah..."?

walhal nilai yg anda bawak setiap hari beratus2...

xyah jauh r...bape harga nset anda?mesti brand NOKIA, SONY ERICSON ETC..

mahal tu...ni bukan lagi zaman 33sekupang..

33sekupang yg klasik tu pon RM50...:eek:
:D

jadi, anda renungkan dan selamat membuat kira2...
 
Last edited:
Sponsored Post

pecot85

CG Top Poster Club
Messages
27,973
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
aku byk kad je dalam wallet:">
 

BlackPepper

Active+ Member
Messages
4,906
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
xberapa nk byk gak.. den ni serba sederhana je.. emas pn xpakai.. tali pinggang lagi la xde..:D:D
 

BlackPepper

Active+ Member
Messages
4,906
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
aku byk kad je dalam wallet:">

kad apa tu bbyk.. den xsuka bwk kulu kilir kad bbyk.. bwk yg pakai je.. den simpan 4kad je yg penting.. ic lesen bankcard n cc je.. semak leee.. bukan pakai pn suma2 kalo bwk merata..
 

K.E.Y..kuchi

Active+ Member
Messages
3,354
Paid Membership
Joined
Jul 14, 2009
Messages
3,354
Reaction score
8
Points
25
xberapa nk byk gak.. den ni serba sederhana je.. emas pn xpakai.. tali pinggang lagi la xde..:D:D

sungguh ke???:eek: :D

yang tergantung kt leher bersadur emas tu ape menda??? :-?

mahal tu...
:p
 

o_o2o_o3

Active+ Member
Messages
3,979
Joined
Dec 6, 2007
Messages
3,979
Reaction score
144
Points
33
Baju seluar beli bundle rm5 selai
kasut pun bundle rm10
stokin tak pakai
u/wear kadang2 pakai kadang2 tak pakai :D
jam rm10 kat pasar malam
cincin dapat free
dompet lagi mahal dari duit yg ada kat dalam dompet
cermin mata RM10 pasar malam gak
tapi tetap bersyukur ada gak sikit rete aku :))
 

K.E.Y..kuchi

Active+ Member
Messages
3,354
Paid Membership
Joined
Jul 14, 2009
Messages
3,354
Reaction score
8
Points
25
eh..... :eek: aku terasa macam salah section je thread ni??? :-?
 

K.E.Y..kuchi

Active+ Member
Messages
3,354
Paid Membership
Joined
Jul 14, 2009
Messages
3,354
Reaction score
8
Points
25
Baju seluar beli bundle rm5 selai
kasut pun bundle rm10
stokin tak pakai
u/wear kadang2 pakai kadang2 tak pakai :D
jam rm10 kat pasar malam
cincin dapat free
dompet lagi mahal dari duit yg ada kat dalam dompet
cermin mata RM10 pasar malam gak
tapi tetap bersyukur ada gak sikit rete aku :))

ko mmg btol2 berjimat ni...

gunakan pe yg boleh je...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register