Benarkah Fixed Deposit Boleh Buat Duit?

Recommended Brokers


endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,493
Reaction score
61
Points
120
salam semua

power of FD terletak di FD vs OD
syaratnya kena ada duit yg byk spt 1juta ka :D
lps dah letak di FD, cagarkan utk dpt OD
jika boleh nego baik punya dgn bank tu, klu luck baik boleh dpt ratio dr 1:1, 1:2, 1:3 dan seterusnya :)
lps dpt itu OD baru la projek memberanakkan duit :)paid
big boss beranakkan duit dari OD dah muncul...:)
 
Sponsored Post

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,477
Reaction score
112
Points
38
emm, ngan FD pun leh buat untung pakai OD ka???
mcm mana nk kira tu
pening:D:D:D:D
 

ahmad100

Fun Poster
Joined
Sep 2, 2007
Messages
643
Reaction score
12
Points
15
emm, ngan FD pun leh buat untung pakai OD ka???
mcm mana nk kira tu
pening:D:D:D:D
semua financial tools ada cara utk di manipulasikan
cara FD vs OD ni selalu/famous digunakan oleh geng2 mata sepet :))
pernah dgr depa beli Merc atau bunglow cash dgn duit OD :-?
sbb tu ilmu adalah ditangga teratas dlm hirarki kehidupan
org yg berilmu tanpa duit boleh menjanakan duit
tapi org yg tanpa ilmu boleh meleburkan duit :)paid
so sama2 la kita blaja sama2 utk memanipulasikan tools yg ada di sekitaran ini
dah lama dah kita dok jd tools depa, masa utk berubah :)
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
semua financial tools ada cara utk di manipulasikan
cara FD vs OD ni selalu/famous digunakan oleh geng2 mata sepet :))
pernah dgr depa beli Merc atau bunglow cash dgn duit OD :-?
sbb tu ilmu adalah ditangga teratas dlm hirarki kehidupan
org yg berilmu tanpa duit boleh menjanakan duit
tapi org yg tanpa ilmu boleh meleburkan duit :)paid
so sama2 la kita blaja sama2 utk memanipulasikan tools yg ada di sekitaran ini
dah lama dah kita dok jd tools depa, masa utk berubah :)

nak kena cekau duit gak sket2 baru leh start nak wat duit ni.. #:-S
 

Andre

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2008
Messages
954
Reaction score
2
Points
15
Kena tolak ngan inflasi gak tu. Kalo anually 4% sebagai contoh tapi inflasi 8%, maksudnya, nilai duit kita dah turun 4%.
 

itikjuah

Fun Poster
Joined
Mar 8, 2007
Messages
228
Reaction score
0
Points
15
semua financial tools ada cara utk di manipulasikan
cara FD vs OD ni selalu/famous digunakan oleh geng2 mata sepet :))
pernah dgr depa beli Merc atau bunglow cash dgn duit OD :-?
sbb tu ilmu adalah ditangga teratas dlm hirarki kehidupan
org yg berilmu tanpa duit boleh menjanakan duit
tapi org yg tanpa ilmu boleh meleburkan duit :)paid
so sama2 la kita blaja sama2 utk memanipulasikan tools yg ada di sekitaran ini
dah lama dah kita dok jd tools depa, masa utk berubah :)
tapi bro, slalu tgk nak simpan FD nie selalu mau riban2 or puluhan riban. then cam na nak manipulate tools yang sedia ada.
 

itikjuah

Fun Poster
Joined
Mar 8, 2007
Messages
228
Reaction score
0
Points
15
Kena tolak ngan inflasi gak tu. Kalo anually 4% sebagai contoh tapi inflasi 8%, maksudnya, nilai duit kita dah turun 4%.
Bro ada tak formula nak kira inflasi? dulu skolah tak abis, mmg tatau cam na nak tau kadar inflasi n cam na nak kira inflasi yang melanda nihh.
 

Mr DoN

Active+ Member
Joined
Dec 17, 2008
Messages
4,218
Reaction score
105
Points
33
aku rasa buat asb lagu untung, FD ni selalunya kaum cina je byk buat sbb diorang xleh masuk asb..
 

itikjuah

Fun Poster
Joined
Mar 8, 2007
Messages
228
Reaction score
0
Points
15
aku rasa buat asb lagu untung, FD ni selalunya kaum cina je byk buat sbb diorang xleh masuk asb..
mmg laa asb tu untung n orang cina tu buat nie tak leh masuk asb. depa dah lama pelopori financial tools yang ada. mesti ingat bahawa depa dah bergenerasi ngan financial tools nie. unit trust depa start dulu dari kita, insuran pun depa start dulu. orang kita baru nak kenai ngan unit trust. wal hal asb ngan unit trust tu sama jaa function dia.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register