Ape yang aku nampak masa sleep paralysis

CG Sponsors




adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,550
Reaction score
156
Points
43
otak adalah musuh dan lover kita.. bila tido dia la raja.. permainan emosi otak..

sebab tu ada pepatah mat salleh atau alien kalo x salah.. manusia hanya unlock 1% ja kegunaan otak.. kalo boleh semua unlock.. jadi dr manhattan la..
 
Sponsored Post

cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
643
Reaction score
75
Points
20
otak adalah musuh dan lover kita.. bila tido dia la raja.. permainan emosi otak..

sebab tu ada pepatah mat salleh atau alien kalo x salah.. manusia hanya unlock 1% ja kegunaan otak.. kalo boleh semua unlock.. jadi dr manhattan la..
mana lagi 99% ya
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,628
Reaction score
435
Points
91
antara jaga dgn tak jaga.
pernah kena waktu siang. pandangan kabur. otak seolah-olah tak berfungsi dgn baik. tak boleh nak fikir sgt
 

gmxemail

Fun Poster
Joined
May 29, 2018
Messages
474
Reaction score
31
Points
20
antara jaga dgn tak jaga.
pernah kena waktu siang. pandangan kabur. otak seolah-olah tak berfungsi dgn baik. tak boleh nak fikir sgt
Sebijik macam aku. Aku 'terjaga' cuma badan tak nak gerak. Rasa berat sangat.

Rasa macam pakai cincin Lord of the Rings macam Froodo pun ada hehe :p

Ada kawan aku masa kat kolej cakap 'jin' kacau la apa la; jadi ada sekali tu aku kena lagi paralisis ni; punya la aku berani aku cakap kat 'jin' tu, "ok, apa awak nak sekarang? jadi?".
Mak oi. aku 'cabar' lak dia sebab aku kadang2 agak fedup gak benda2 ni lol.
 

cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
643
Reaction score
75
Points
20
sampai sekarang aku masih kena lagi benda ni..semalam kena dalam pukul 3 pagi terjaga mata ngantuk sangat sempat capai hp bukak youtube ayat ruqyah lepas tu ok.
 

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,129
Reaction score
583
Points
161
Dalam surah Az Zumar pun ada sebut,kita ni masa tidur,dlm separa sedar jumpa roh orang yg telah meninggal...contoh mimpi jumpa ibu bapa kita sewaktu dalam tidur...tapi bila kita nak terjaga,Allah sebenarnya lepaskn roh kita balik ke jsad,tapi roh ibu bapa kita yg dah meninggal Allah tahan...

Dalam surah Az-Zumar ayat 42 Allah berfirman :
“Allah memegang jiwa (orang) ketika matinya dan (memegang) jiwa (orang) yang belum mati di waktu tidurnya; maka Dia tahanlah jiwa (orang) yang telah Dia tetapkan kematiannya dan Dia melepaskan jiwa yang lain sampai waktu yang ditentukan. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang berpikir.”

Pasal tu,kalau kita mimpi jumpa org yg dah meninggal dlm mimpi,memang betul roh kita yg alami benda tu...w.a.
 
Last edited:

tidusz

Active Member
Joined
Dec 20, 2010
Messages
1,774
Reaction score
35
Points
40
aku byk kali kena. ms blaja dulu blk mengadap surau kolej kediaman. katil sblh tingkap. br je pindh msk blk. asal tdo kena tindih. x blh gerak. benda tu x nmpk. tp dpt rs benda tu pijak perut smp ke punggang. teriak tp x kluar suara. ntah brapa kali kena x ingt aku. last2 ms kali terakhir kena aku mimpi. nmpk blk aku jd mcm filem silent hill. pnh darah.ada benda bckp dgn aku bgtau katil aku tu tpt laluan dorg bjln. lps pindah katil br ok. xde dh kena tindih.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,422
Reaction score
2,230
Points
191
sampai sekarang aku masih kena lagi benda ni..semalam kena dalam pukul 3 pagi terjaga mata ngantuk sangat sempat capai hp bukak youtube ayat ruqyah lepas tu ok.
hang kena kahwin cepat nih..
kira on je lah janda..

sekurang2nya malam tido ada peneman.. :">

klo terjaga kol 3 pagi..

kira rezeki..
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,129
Reaction score
250
Points
51
hang kena kahwin cepat nih..
kira on je lah janda..

sekurang2nya malam tido ada peneman.. :">

klo terjaga kol 3 pagi..

kira rezeki..


Hahhhaaa....
Uiihhh, jauh relate dgn thread sebelah...
:eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register