Ape yang aku nampak masa sleep paralysis

CG Sponsors




cryptodoge

Fun Poster
Joined
Sep 1, 2017
Messages
643
Reaction score
75
Points
20
Selamat malam semua.

Aku baru je terjaga dari tidur sebab sleep paralysis. Aku rasa rata2 forumer dah tau apa itu sleep pralaysis dan rasanya tak perlu lagi kot nak explain. So td aku kena sleep paralaysis.

Sebelum nk tidur tadi aku memang baca doa, surah2, dan henpon aku pun pasang surah juga. Lepas 5 minit baring aku pon terlelap..tapi mata aku terbukak..anggota badan memang xleh gerak..dalam keadaan tak gerak tu aku ingat nak sambung je tutup mata tapi tak boleh sebab macam2 aku nampak.

Aku nmpak ade orang duduk kt sofa sebelah, ade org berdiri belakang kepala aku lepastu aku dengar henpon aku makin slow volume dia macam ade orang amik henpon aku bawa ke tempat lain.

Ade yang lagi extreme siap ade rase makhluk tekan pinggang aku smpai sakit. Kalau biar lagi sakit. Pernah dengar macam suara mak aku panggil nama aku padahal aku kat rumah duduk sorg je (umah sewa) dan macam2 lagi..

Lama2 aku penat nak layan benda ni..jadi stress esok nak keje tido terganggu..aku pun xtaw apa masalahnya.
 
Sponsored Post

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,129
Reaction score
583
Points
161
aku jaga sebab nak tahajud...

cuba tuan baca ayatulkursi...la hawlawalaquwwataillabillah...

Fadhilat Hauqalah "La Hawla Wala Quwwata Illa Billah"



Rasulullah SAW bersabda : “Siapa yang mengucapkan La Haula Wala Quwwata illa billahi, maka ia akan menjadi ubat kepada 99 penyakit. Yang paling ringan adalah kebimbangan”. (Hadis Riwayat Tabrani)


Read more: http://www.ahmad-sanusi-husain.com/...alah-la-hawla-wala-quwwata.html#ixzz5aityEVJE
 

safuans

Active Member
Joined
Mar 13, 2009
Messages
1,539
Reaction score
270
Points
41
Sleep Paralysis ni terjadi sebab jin masuk kat dalam badan.
biasa orang yang kena ni sebab:
>menangis sebelum tidur
>jin tertarik dengan rupa
>jin suka menyakat
>onani
>tak solat
>tak baca ayat suci sebelum tidur
>baca ayat suci tapi tak betul (yang ni jin paling suka)
>masuk rumah tak baca bismillah. dia ikut dari luar
>tingkap terbuka waktu senja / malam
______________________
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,457
Reaction score
266
Points
141
Sleep Paralysis ni terjadi sebab jin masuk kat dalam badan.
biasa orang yang kena ni sebab:
>menangis sebelum tidur
>jin tertarik dengan rupa
>jin suka menyakat
>onani
>tak solat
>tak baca ayat suci sebelum tidur
>baca ayat suci tapi tak betul (yang ni jin paling suka)
>masuk rumah tak baca bismillah. dia ikut dari luar
>tingkap terbuka waktu senja / malam
______________________
masa zaman jahiliah sekolah menengah dulu aku pernah kena..skrg dah insaf..sbb dah ada sarang yang halal..:D
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,422
Reaction score
2,230
Points
191
dikatakan gangguan2 jin nih biasa la..
nampak something, nak cakap sesuatu x boleh..nak gerak xleh.. terasa kena tekan..

faktor utama terjadi..

minda kita celaru..
badan x ckop rest..

apa yg dikongsikan adalah perkara biasa terjadi kpd org yg mengalami sleep paralysis..
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
3,439
Reaction score
990
Points
81
Cheq pulak taktau kena sleep paralysis ke apa.

Setakat ni dalam 3, 4 kali pernah berlaku.

Kali pertama, cheq diantara tidur dan tak tidur, cheq macam terkeluar daripada jasad cheq slow-slow.....badan tak leh gerak, tapi mata macam dah kat siling.....nampak badan cheq kat lantai.....pastu cheq sempat lagi terfikir, eh aku nak mati ke?? Pastu macam tak bersedia nak mati.....cuba gerakkan badan tak leh.....pastu tetiba, zappp...ok balik...

Kali kedua terjadi di tempat yang sama.

Kali ketiga terjadi masa cheq pergi memancing atas kelong.....masa tunggu ikan makan umpan, rasa macam tertido....pastu rasa slow-slow terangkat ke atas...bila pandang bawah eh, nampak badan terbaring atas kelong pulak...aduhh, nak gerak pulak tak boleh....pastu, zapppp....ok balik...

Kali keempat agak extreme.....masa tu cheq bermalam di surau Hospital Sultanah Aminah sebab wife bersalin......tertido dalam keaadaan duduk bersandar ke dinding...tetiba nampak kelibat ape ntah...cheq terus pergi investigate segenak surau tu......atas siling, penjuru tempat kasut, tempat wuduk dan jenguk keluar nak cari kelibat tadi....dalam kalut mencari kelibat tadi barulah cheq perasan cheq tertinggal jasad yang terduduk tepi dinding:)):)).

Pastu.....zappp...ok balik....

Dah ok cheq bangun dan tak duduk dalam surau dah...pergi lepak depan area pengawal tu charge henfon..:D
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,340
Reaction score
1,243
Points
221
dulu masa bujang selalu kena ... aku rasa sebab bilik tu pernah kawan aku yg "beragama songsang" tinggal kot... bila kena tindih je nampak hantu depan mata betul2 sambil tindih aku... kadang2 satu malam tu kena [email protected] kali...pindah tidur kat luar pun menatang tu ikut sekali....
 

tm1

Active+ Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
3,032
Reaction score
29
Points
40
Dah dekat 10 tahun xkena, dulu hampir setiap hari. Mana aku pergi akan kena, luar daerah/negeri/negara pun akan kena. Mungkin skrg dah tak ensem kot? :))

Yg paling tak tahan, setiap kali kena, dia punya marah dulu, aku berusaha angkat jari tengah...nak tunjuk pada siapa pun aku tak tahu :)). Sakit dada weii kena hempap. Mula2 nak kena tu telinga akan berdengung kuat.
 

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
yep.. masa sekola biasa kena..
nampak bayangan lembaga putih la, bunyi bingit suara apa la..
paling kuat, memang clear bole nampak keadaan dalam bilik sebab lampu masih buka, boleh pula katil macam kena pijak dengan benda tirus..

biasa kalau kena macam ni,
den akan paksa nafas perut dengan laju,
lagi kuat lagi bagus sampai rasa gegaran badan..
insyaAllah badan boleh gerak, memang mengah la..
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,422
Reaction score
2,230
Points
191
Cheq pulak taktau kena sleep paralysis ke apa.

Setakat ni dalam 3, 4 kali pernah berlaku.

Kali pertama, cheq diantara tidur dan tak tidur, cheq macam terkeluar daripada jasad cheq slow-slow.....badan tak leh gerak, tapi mata macam dah kat siling.....nampak badan cheq kat lantai.....pastu cheq sempat lagi terfikir, eh aku nak mati ke?? Pastu macam tak bersedia nak mati.....cuba gerakkan badan tak leh.....pastu tetiba, zappp...ok balik...

Kali kedua terjadi di tempat yang sama.

Kali ketiga terjadi masa cheq pergi memancing atas kelong.....masa tunggu ikan makan umpan, rasa macam tertido....pastu rasa slow-slow terangkat ke atas...bila pandang bawah eh, nampak badan terbaring atas kelong pulak...aduhh, nak gerak pulak tak boleh....pastu, zapppp....ok balik...

Kali keempat agak extreme.....masa tu cheq bermalam di surau Hospital Sultanah Aminah sebab wife bersalin......tertido dalam keaadaan duduk bersandar ke dinding...tetiba nampak kelibat ape ntah...cheq terus pergi investigate segenak surau tu......atas siling, penjuru tempat kasut, tempat wuduk dan jenguk keluar nak cari kelibat tadi....dalam kalut mencari kelibat tadi barulah cheq perasan cheq tertinggal jasad yang terduduk tepi dinding:)):)).

Pastu.....zappp...ok balik....

Dah ok cheq bangun dan tak duduk dalam surau dah...pergi lepak depan area pengawal tu charge henfon..:D
nih bkn sleep paralysis..

nih punca tido x basuh kaki..

mmg patut kena.. :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register