Apa perbezaan MM , STP , ECN

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21903
USD / JPY
106.148
GBP / USD
1.40489
USD / CHF
0.90462
USD / CAD
1.25581
EUR / JPY
129.397
AUD / USD
0.79141

CG Sponsors




Apexi7

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Jul 26, 2010
Messages
3,791
Reaction score
121
Points
33
salam warga CG


den terpanggil nk bukk thread ni sebab tgk ramai yg merungut pasal requote lh broker mkn duit trader lh tipulh scam lh dan apa2 lg yg berkaitan...

mungkin ramai yg tak faham ia ada berkaitan dgn MM,STP,ECN
termasuklh den ni yg x fhm sgt..:D



jd nk ajak IB2 dan trader2 yg byk pengalaman cerita sikit bg fhm apa bezanya MM,STP dan ECN...#:-S
 
Last edited:
Sponsored Post

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
rasa dah ader lukpayat bg ttg detail broker2 ni.. klw tak salah aku la..

tp klw nak cari regulated + STP/ECN

broker2 ni yg nak trader untung sbb br dapat commision,,
 

Apexi7

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Jul 26, 2010
Messages
3,791
Reaction score
121
Points
33
rasa dah ader lukpayat bg ttg detail broker2 ni.. klw tak salah aku la..

tp klw nak cari regulated + STP/ECN

broker2 ni yg nak trader untung sbb br dapat commision,,
dh de ke bos td duk try cri x jumpa lk#:-S#:-S
klo de bg linknya ye bos:D
 

Apexi7

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Jul 26, 2010
Messages
3,791
Reaction score
121
Points
33
isk2 memg byk beza MM vs STP
den bru test ni STP smooth x de requote lg nk test kt news lk
lih langgar ke x:-SS
 

Quantum Z

Fun Poster
Joined
May 22, 2010
Messages
795
Reaction score
21
Points
15
den test kt broker GoMarkets masta isk memg sesedap rasa STP ni
broker tu lk low spread tmbh lh smooth:))
go market australian punya broker, registered dengan ASIC dan ada 2 jenis akaun, 1-akaun standard 2-akaun lesen L...

akaun lesen L boleh trade 1 sen, tapi jumlah margin maksimum usd1k saja, lebih dari tuh dia transfer ke standard akaun...
 

Apexi7

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Jul 26, 2010
Messages
3,791
Reaction score
121
Points
33
go market australian punya broker, registered dengan ASIC dan ada 2 jenis akaun, 1-akaun standard 2-akaun lesen L...

akaun lesen L boleh trade 1 sen, tapi jumlah margin maksimum usd1k saja, lebih dari tuh dia transfer ke standard akaun...
haah btul tu masta :)cgrock
tu yg den test STP dia mwmg smooth
 
Sponsored Post
Top
Log in Register