Apa Perbezaan Antara Padini-CO, PADINI dan PADINI-CP?

CG Sponsors




jijigren

Active Member
Joined
May 4, 2007
Messages
1,317
Reaction score
12
Points
25
Maaf soalan noob. Baru plan nak beli saham. Bila kita nak trade melalui Maybank2u, kita click Trade Now. Kemudian taip PADINI (syarikat yang saya nak trade), kemudian keluar list PADINI.

PADINI
PADINI-CO
PADINI-CP
PADINI-CQ
PADINI-CR
PADINI-CS
PADINI-CT
PADINI-CU

Apa perbezaan antara kaunter-kaunter ini? Nak pilih yang mana satu untuk beli saham?

Terima kasih banyak2 kepada yang sudi menjawab :)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

badh182

Active+ Member
Joined
Jun 22, 2012
Messages
2,556
Reaction score
100
Points
43
biasa orang pilih saham induk je, yang lain2 tu den tak tahu lah...den pun baru lagi dalam dunia saham ni,mungkin split share ke warrant,call warrant tak tahu lah tu...tunggu otai masuk sat lagi,

den tumpang parking sini..:D
 

shiby

Fun Poster
Joined
Mar 4, 2010
Messages
363
Reaction score
22
Points
15
Maaf soalan noob. Baru plan nak beli saham. Bila kita nak trade melalui Maybank2u, kita click Trade Now. Kemudian taip PADINI (syarikat yang saya nak trade), kemudian keluar list PADINI.

PADINI
PADINI-CO
PADINI-CP
PADINI-CQ
PADINI-CR
PADINI-CS
PADINI-CT
PADINI-CU

Apa perbezaan antara kaunter-kaunter ini? Nak pilih yang mana satu untuk beli saham?

Terima kasih banyak2 kepada yang sudi menjawab :)cgrock:)cgrock
ini semua call warrant issu by bank.ikut turutan cp then cq then cr.kalau nak beli kena tgk bila tarikh issue and expired. selalunya 6 bulan ke 1 tahun masa ke masa expired
 

zyzyx

Active Member
Joined
Dec 27, 2012
Messages
1,143
Reaction score
11
Points
25
Maaf soalan noob. Baru plan nak beli saham. Bila kita nak trade melalui Maybank2u, kita click Trade Now. Kemudian taip PADINI (syarikat yang saya nak trade), kemudian keluar list PADINI.

PADINI
PADINI-CO
PADINI-CP
PADINI-CQ
PADINI-CR
PADINI-CS
PADINI-CT
PADINI-CU

Apa perbezaan antara kaunter-kaunter ini? Nak pilih yang mana satu untuk beli saham?

Terima kasih banyak2 kepada yang sudi menjawab :)cgrock:)cgrock
beli padini je. yg lain tu call warrant. tak syariah
 

BRAVOZULU

Active Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,519
Reaction score
141
Points
33
call warrant ni klu beli kena fokus tengok chart, 5 minit ke 1 jam punya chart lebih sesuai, kena fifo. klu sangkut memang lemas laaa.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register