Apa Jadi Pada MYEG

CG Sponsors




Hujimy

Banned
Joined
Mar 13, 2007
Messages
1,057
Reaction score
13
Points
30
boleh detail x bro, lokasi mana cawangan tu
 
Sponsored Post

mustafakamaljebah66

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2010
Messages
123
Reaction score
3
Points
15
MYEG = Syarikat yang diberi konsensi sehingga tahun 2015 untuk menjalankan bisnes e-khidmat.

MYEG memang satu bisnes online yang memang buat duit.
Tetapi pendapatan utama ialah dari transaksi JPJ (test berkomputer ujian lesen L) di mana pendapatan syarikat itu syubhah kerana terdapat transaksi rasuah terlibat di cawangan MYEG.

Tepuk dada tanya selera yer
Buktikan!!
 

Drake

Fun Poster
Joined
Dec 2, 2009
Messages
360
Reaction score
2
Points
15
100% melonjak naik saham tu.. yg betul2 buat duit org2 dalam n kroni2 le.. yang lain tumpang sikit2

tp myeg ni service mantap.. promo n marketing pun boleh tahan..

p/s: penah renew r/tax n insuran dgn myeg. bayar online pukul 4:00 ptg, esok 11 pagi dah dapat r/tax baru
 

shahnd

Junior Member
Joined
Aug 9, 2010
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
kiranya setakat ni andainya sahaja lah kan. tapi kalau betul ada bukti bagus jugak hantar jer laporan. jadi pendapat ramai2 ni myeg masih ada peluang untuk naik ker bagi baki tahunan konsesi dorang tu.
 

drpsychomereng

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
2,329
Reaction score
31
Points
30
kalau dari segi pembelian saham syarikat, kita pun susah nak detailkan psl syubahah ni..even ko melabur dlm asb pun dikira ade syak & syubahah.. kita mmg tahu profile comp, tp kita kurang tahu psl pelaburan mereka.. sebab tu setiap tahun nilai pelaburan yg matang perlu dizakatkan.. lain klu ko dah tau comp yg mmg berjalan atas sesuatu yg haram mcm BERJAYA BERHAD, tp korg tetap bli saham dia.. yg tu sendiri boleh pk lah..
 

shahnd

Junior Member
Joined
Aug 9, 2010
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
orait BERJAYA BERHAD haram....

jadi pendapat rakan2 pasal myeg bagi baki konsesi yang ada ni ada peluang ker nak naik
 

butterland

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
11,415
Reaction score
207
Points
123
MYEG = Syarikat yang diberi konsensi sehingga tahun 2015 untuk menjalankan bisnes e-khidmat.

MYEG memang satu bisnes online yang memang buat duit.
Tetapi pendapatan utama ialah dari transaksi JPJ (test berkomputer ujian lesen L) di mana pendapatan syarikat itu syubhah kerana terdapat transaksi rasuah terlibat di cawangan MYEG.

Tepuk dada tanya selera yer
uish......kalu menggunakan perkhidmatan dia cam mane plak?
rasuah??? terang detail skit bro
 

haQ

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
3,237
Reaction score
55
Points
35
Buktikan!!
Aku pernah buat bisnes driving school dan aku sendiri pernah...

Pergi tanya driving school, nak pass ujian lesen L, ada jalan tak?

Makin advance, hanya beri nombor IC dan bayar Rm500-Rm800. Dok rumah diam-diam dan anda lulus..Tak payah pergi amik exam pun..

Nama jer chairman Melayu, tapi...??

Kenapa Maya Karin jadi model iklan MYeG? Ada sebab musababnya..

Ada 3 syarikat dapat konsesi dari kerajaan untuk melaksanakan e-services.

1) myeg
2) myspeed
3) komms

dan satu company control gateway

1) pdx

tapi apa jadi sekarang? hanya tinggal myeg dan komms..myspeed telah dibeli oleh myeg secara senyap..dan pdx telah dibeli oleh myeg secara senyap..

apa jadi pada komms? pencabar utama mereka?

malas nak cerita lah bro..ini semua open secret dan melibatkan high ranking politician..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register