BTC USD 63,043.1 Gold USD 4,448.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Adik menteri bebas tuduhan dadah

eboss

CG Hardcore
gemgem
Messages
85,650
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,650
Reaction score
1,896
Points
591
KOTA KINABALU, 20 Jun - Mahkamah Tinggi di sini hari ini melepaskan dan membebaskan adik seorang menteri Kabinet, Mohd. Jusnaidi Omar, terhadap dua pertuduhan berkaitan dadah.

Hakim Datuk Ian Chin, dalam penghakimannya berkata, pendakwaan tidak memanggil isteri kedua Mohd. Jusnaidi, Nurul Ashikin Omar untuk disoal balas.

Ini, katanya memberi kesempatan kepada tertuduh untuk merujuk Nurul Ashikin sebagai orang yang bertanggungjawab mengemaskan beg pakaiannya iaitu tempat dadah itu dijumpai.

"Dalam usaha untuk menyangkal atau menimbulkan kesangsian terhadap apa yang diperkatakan oleh tertuduh, pendakwaan mengemukakan kes mereka berkaitan Nurul semasa menyoal balas (Mohd. Jusnaidi) dalam percubaan sia-sia untuk menimbulkan kesangsian terhadapnya," katanya.

Chin mengandaikan hampir keseluruhan soal balas oleh pendakwaan dibuat berdasarkan kepada apa yang diberitahu oleh Nurul Ashikin kepada polis.

Dalam perbicaraan yang bermula pada 26 Mei, Mohd. Jusnaidi menghadapi pertuduhan mengedar 1.011 kilogram kanabis mengikut Seksyen 39B (1)(a) Akta Dadah Berbahaya yang membawa hukuman mati mandatori selain menghadapi pertuduhan kedua memiliki 23.98 gram syabu.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Terminal Penerbangan Tambang Murah, Tanjung Aru di sini kira-kira 10 pagi pada 20 Mei tahun lepas.

Pasukan pendakwaan diketuai Peguam Kanan Persekutuan Suhami Ibrahim dengan dibantu oleh Timbalan Pendakwa Raya Gan Peng Kun manakala peguam Zahir Shah Hussein dan Hamid Ismail mewakili tertuduh.

Tepat jangkaan aku sejak awal lagi bila si abangnya kata TAK PERLU LETAK JAWATAN SEBAB TAK TERCALAR MORALNYA DENGAN KES INI
 
tengok lain kali.... mau buat lagi ke tak tue...
 
jual dadah nie untung gak yerk....

 
Last edited:
Kejayaan Hanya Di Dalam Agama. Taat Perintah Allah. Ikut Sunnah Nabi S.A.W
 
Last edited:
delate lucah sgt....
 
Last edited:
Back
Top
Log in Register