9 diberkas curi pasir

CG Sponsors
eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
KAJANG 11 Feb. – Penangkapan beberapa individu termasuk pegawai tinggi kerajaan yang terlibat dalam kegiatan curi pasir baru-baru ini dilihat tidak menggerunkan mereka yang ingin mengaut keuntungan besar dalam aktiviti haram itu.

Ini terbukti apabila kegiatan curi pasir masih berterusan. Kali ini, Sungai Reko terletak di Bandar Teknologi Kajang di sini menjadi sasaran sindiket haram tersebut.

Aktiviti itu bagaimanapun terbongkar dengan penangkapan sembilan lelaki berusia antara 20 hingga 50 tahun dalam satu serbuan hari ini.

Serbuan itu dilakukan oleh 15 pegawai dari Pejabat Tanah dan Daerah Hulu Langat serta Polis Daerah Kajang.

Pegawai Daerah Hulu Langat, Zainal Abidin Aala berkata, kesemua suspek terdiri daripada empat pemandu lori dan lima pekerja sindiket curi pasir terlibat.

Kesemua mereka ditahan pukul 10.30 pagi ini ketika leka menjalankan kerja-kerja mengorek dan memunggah pasir dari sungai untuk dijual kepada pembeli di sekitar Selangor.

Katanya, siasatan awal mendapati, kegiatan mengorek pasir dijalankan di atas tanah persendirian tanpa permit yang sepatutnya dikeluarkan oleh Pejabat Tanah dan Daerah Hulu Langat.
 
Sponsored Post

bdk nakal

Fun Poster
Joined
Apr 7, 2008
Messages
966
Reaction score
3
Points
15
bgi aku ni perkara biasa ja ... dh byk wang negara dibazirkan oleh org gomen yg tidak brtggngjwb ... msa aku g kusus dlu da 1 gmbr aku tgk pnceramah tu tunjukkn ... gmbr alatan sukan yg rosak.. dri info yg diberi alatan tu adalah projek nk hasilkn atlet utk sukan olimpik tp disbbkan ke*****an perancangan habis smua.. xda jurulatih xda tmpt sesuai nk tempatkan alatan sukan yg mhl mcm tu kt sekolah ... bdk2 sklh kck2 alatan sukan besar2 ... sory lari skit dri tjuk asl ..
 

nazim5123

Active+ Member
Joined
Apr 9, 2007
Messages
4,698
Reaction score
41
Points
30
kes curi pasir ni dari menjak khir toyo lagi harap kerajaan baru dapat selesaikan segera
 
Sponsored Post
Top
Log in Register