Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-03-2011, 07:56 PM
astagold.UMOFX astagold.UMOFX is offline
Legendary Member

astagold.UMOFX's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jul 2008
Location: INSIDE BAR
Posts: 13,054
Thanks (Received): 601
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default hedging vX

teknik ni berdasarkan gabungan beberapa teknik yg dah ada.

hedging adalah salah 1 sistem yg paling broker tak suka. hedging hampir sama (99%) dgn sl tapi beroperasi mengikut kehendak pengguna dan kita terlindung dari aktiviti spike palsu.

apa pun, teknik ni tak power seperti teknik lain. peratus pulangan pun mungkin kecil berbanding teknik power yg lain sebab teknik ni teknik rilek

teknik ada sedikit persamaan dgn grid, cuma konsep sikit berbeza selepas mengambil kira kegagalan teknik grid.

ss sket, tapi dah ada post lak, fokus kat eu. uj utk test tambahan sebab slow (lower dd dan lower risk, akan asingkan nanti)
Attached Thumbnails
hedge master mac 16 2000.jpg  
__________________
LOBSTER >>>IB & REBET UMOFX/FBS/*** ym/skype sihat2u4u<<< LOBSTER
Jom ternak LOBSTER h/p 019-728 2355. genuine brokers help u make money, scam brokers dont! pls be careful. best broker: http://www.fbs.com/?ppu=1949
Reply With Quote
Thanks mooncraft, yazaedar, manok, raz09, fayrexz and 3 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-03-2011, 08:00 PM
mooncraft mooncraft is offline
Regular

mooncraft's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 257
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tumpang mnuntut ya TT..
__________________
http://forextraderexpert.blogspot.com
Trade on what u see..not on what u think..
Reply With Quote
  #3  
Old 16-03-2011, 08:00 PM
zeal_tech zeal_tech is offline
Super Active

zeal_tech's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Aug 2008
Location: Dengan Hikmah Kita Meneroka
Posts: 7,886
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

power gak nie...
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 16-03-2011, 08:01 PM
Norazwan Norazwan is offline
Active Member

Norazwan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2010
Posts: 1,427
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

tumpang blajar tt....
kali ni nk ambik seat depan skali....
Reply With Quote
  #5  
Old 16-03-2011, 08:02 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,287
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 10
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

aku mmg fail hedging...
Reply With Quote
  #6  
Old 16-03-2011, 08:07 PM
manok manok is offline
Active Member

manok's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,659
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 5
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

kne pakai robot je ke teknik gabungan ni masta?
Reply With Quote
  #7  
Old 16-03-2011, 08:09 PM
yazaedar yazaedar is offline
Active Plus

yazaedar's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2006
Location: kuala lumpur
Posts: 2,834
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

robot satu masta
__________________
The market is weird. Every time one guy sells, another one buys, and they both think they're smart.
Reply With Quote
  #8  
Old 16-03-2011, 08:19 PM
astagold.UMOFX astagold.UMOFX is offline
Legendary Member

astagold.UMOFX's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jul 2008
Location: INSIDE BAR
Posts: 13,054
Thanks (Received): 601
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ok, tadi tu intro sket2.

price bergerak dalam wave pattern (80-90% adalah betul).

asas teknik:

1. hedge - buy dan sell serentak
2. grid - tapi variable gap grid
3. tak martin
4. lot balancing
5. marginal trading - bersedia utk trade range yg besar (atau gunakan settting yg bersesuaian)

================================================== ===========
nota: tp dan gap boleh di ubah, tapi ada 1 variable yg jangan diubah.

1. buy dan sell serentak (seberapa rapat yg boleh), tp 25p, sl 1000p atau lebih (bergantung kepada selera masing2). contoh:

buy 1 - 1.4000
sell 1 - 1.4000

2. kalau buy hit tp, buka buy 1 yg baru, dan sell 2, lot sama. (utk elakkan gap atau masalah server dc atau requote , lebih elok awal2 pasang buy stop dan sell limit kat atas buy 1 dan sell 1 tadi, dan juga pasang sell stop buy limit kat bawah buy 1 sell 1 tadi)

3. kata la sell dah ada 2 (sell 2 tp 50p), buy ada 1, buka buy yg baru bila buy yg dah ada tu tp, dan jangan tambah post sell yg dah ada 2. jadi dalam 1 keadaan, akan ada 2 sell, 1 buy kalau price terus naik.

4. bila price retrace, bila buy 1 tadi dah -ve 25pip, baru buka buy 2 tp 50p, dan masa ni baru buka sell no 3 (dengan syarat jarak sell no 2 dn no 3 sekurang2nya 50pip dan tp sell 3 75p)

ini adalah contoh untuk jarak berubah 25pip.

=============================================

lot balancing:

bermaksud jumlah lot yg hampir sama atau betul2 sama utk buy dan sell, pada 1 masa dan bila2 masa, perbezaan lot hanya 1 post atau 0.01lot jika menggunakan 0.01lot entry.

===============================================

contoh lagi: (mac 17)

1. buy 1, sell 1
2. harga naik 25p, buy 1 tp, buka buy 1 yg baru, dan sell no 2
3. harga naik 25p, buy tp, buka buy 1 yg baru, sell jangan buka lagi sebab sell dah ada 2, buy ada 1 aje (jarak sell yg akhir dah 25p)
4. harga naik 25p, buy tp, buka buy 1 yg baru, sell jangan buka lagi sebab sell dah ada 2, buy ada 1 aje (jarak sell yg akhir dah 50p),(teruskan selagi belum reverse)
5. harga naik 25p, buy tp, buka buy 1 yg baru, sell jangan buka lagi sebab sell dah ada 2, buy ada 1 aje (jarak sell yg akhir dah 75p syarat utk buka sell ke 3 dah ada iaitu minima 50pip, tapi syarat kedua ialah syarat perbezaan jumlah trade sell dengan jumlah trade buy masih belum lepas sebab perbezaan jumlah trade atau lot ialah boleh buka sell lagi kalau buy dah ada 2 post iaitu sama dgn jumlah post sell),(teruskan selagi belum reverse)
6. kalau harga reverse 25p dari buy 1 yg ada, boleh buka 1 buy lagi sebab sell ada 2 (lot balancing), dan boleh buka sell ke3 sebab jumlah buy dan sell sama dan jarak sell yg baru nak dibuka dgn sell yg akhir ada minima 50p.

================================================== ==

lot balancing - jangan sesekali menambah lot utk trade yg bertentangan dengan trend kecuali jumlah post yg lawan trend dah sama dengan jumlah yg ikut trend.

jarak antara post yg berubah pada kadar tetap (jika guna 25p):

sell no 1, naik 25p sell no 2,
naik 50p dari sell no 2, sell no 3,
naik 75p dari sell no 3, sell no 4
(tapi mesti merujuk syarat lot balancing)

===========================================

bajet margin:

bajet margin kalau berlaku gerakan 1000pip naik:

0.01lot 1pip 1sen, saiz lot sentiasa sama, modal $100.

sell 1 -1000p = -$10.00
sell 2 -975p = -$9.75 (jarak 25p)
sell 3 -925p = -$9.25 (jarak 50p)
sell 4 -850p = -$8.50 (jarak 75p)
sell 5 -750p = -$7.50 (jarak 100p)
sell 6 -600p = -$6.00 (jarak 150p)
sell 7 -425p = -$4.25 (jarak 175p)
sell 8 -225p = -$2.25 (jarak 200p)
sell 9 0p = -0 (jarak 225p)

jumlah float -$57.50

(kiraan worst case senario ini tidak mengambil kira syarat lot seimbang dan tidak mengambil kira keuntungan post yg hit tp)

secara amnya, kalau harga bergerak 1000pip terus selepas sell dan buy pertama, dan kalau dah set pending order buy stop tanpa tp atas tp buy pertama, cuma akan ada 1 sell 1 buy aje, dan loss pada spread 4-6pip je

==============================================

bajet margin kalau berlaku gerakan 1000pip naik:

0.01lot 1pip 1sen, saiz lot bertambah 0.01 (mancing plus), modal $xxx.

sell 1 -1000p = -$10.00
sell 2 -975p = -$9.75x2 = 19.50 (jarak 25p)
sell 3 -925p = -$9.25x3 = 27.75 (jarak 50p)
sell 4 -850p = -$8.50x4 = 34.00 (jarak 75p)
sell 5 -750p = -$7.50x5 = 37.50 (jarak 100p)
sell 6 -600p = -$6.00x6 = 36.00 (jarak 150p)
sell 7 -425p = -$4.25x7 = 29.75 (jarak 175p)
sell 8 -225p = -$2.25x8 = 18.00 (jarak 200p)
sell 9 0p = -0 (jarak 225p)

jumlah float -$202.50 (dicadangkan modal minima usd500 utk acc tanpa bonus)

(kiraan worst case senario ini tidak mengambil kira syarat lot seimbang dan tidak mengambil kira keuntungan post yg hit tp)

secara amnya, kalau harga bergerak 1000pip terus selepas sell dan buy pertama, dan kalau dah set pending order buy stop tanpa tp atas tp buy pertama, cuma akan ada 1 sell 1 buy aje, dan loss pada spread 4-6pip je
__________________
LOBSTER >>>IB & REBET UMOFX/FBS/*** ym/skype sihat2u4u<<< LOBSTER
Jom ternak LOBSTER h/p 019-728 2355. genuine brokers help u make money, scam brokers dont! pls be careful. best broker: http://www.fbs.com/?ppu=1949

Last edited by astagold.UMOFX; 01-04-2011 at 11:38 AM..
Reply With Quote
Thanks kni thanked for this post
  #9  
Old 16-03-2011, 08:20 PM
astagold.UMOFX astagold.UMOFX is offline
Legendary Member

astagold.UMOFX's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jul 2008
Location: INSIDE BAR
Posts: 13,054
Thanks (Received): 601
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by manok View Post
kne pakai robot je ke teknik gabungan ni masta?
cuba guna manual dulu utk fahamkan konsep
__________________
LOBSTER >>>IB & REBET UMOFX/FBS/*** ym/skype sihat2u4u<<< LOBSTER
Jom ternak LOBSTER h/p 019-728 2355. genuine brokers help u make money, scam brokers dont! pls be careful. best broker: http://www.fbs.com/?ppu=1949
Reply With Quote
  #10  
Old 16-03-2011, 08:27 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,090
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by astagold View Post
ok, tadi tu intro sket2.

price bergerak dalam wave pattern (80-90% adalah betul).

asas teknik:

1. hedge - buy dan sell serentak
2. grid - tapi variable gap grid
3. tak martin
4. lot balancing
5. marginal trading - bersedia utk trade range yg besar (atau gunakan settting yg bersesuaian)

================================================== ===========
nota: tp dan gap boleh di ubah, tapi ada 1 variable yg jangan diubah.

1. buy dan sell serentak (seberapa rapat yg boleh), tp 25p, sl 1000p atau lebih (bergantung kepada selera masing2). contoh:

buy 1 - 1.4000
sell 1 - 1.4000

2. kalau buy hit tp, buka buy 1 yg baru, dan sell 2, lot sama. (utk elakkan gap atau masalah server dc atau requote , lebih elok awal2 pasang buy stop dan sell limit kat atas buy 1 dan sell 1 tadi, dan juga pasang sell stop buy limit kat bawah buy 1 sell 1 tadi)

3. kata la sell dah ada 2 (sell 2 tp 50p), buy ada 1, buka buy yg baru bila buy yg dah ada tu tp, dan jangan tambah post sell yg dah ada 2. jadi dalam 1 keadaan, akan ada 2 sell, 1 buy kalau price terus naik.

4. bila price retrace, bila buy 1 tadi dah -ve 25pip, baru buka buy 2 tp 50p, dan masa ni baru buka sell no 3 (dengan syarat jarak sell no 2 dn no 3 sekurang2nya 50pip dan tp sell 3 75p)

ini adalah contoh untuk jarak berubah 25pip.
ilmu baru bagi wak nie
dah khatam ilmu yg wak sedang belajar nie
wak cuma menuntut ilmu nie pula
tQ tt
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump