BTC USD 52,127.1 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wujud Ke Kehidupan Lain Di Galaksi Lain

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
ring-galaxy.jpg


Den saja je bukak thread ni. Kalau korang ada info2 menarik tang tajuk ni. Meh la sharekan kat sini.

Seperti yg kita tahu, ada [email protected] Galaksi lain di angkasa lepas. Galaksi kita iaitu Bima Sakti. Mempunyai kehidupannya yang tersendiri.

Bagaimana pula dengan galaksi yang lain. Sudah tentu setiap galaksi yang lain juga mempunyai planet2 atau sistem solar yang tidak diketahui umum. :D
 
Sponsored Post

eday84

CG Top Poster Club
Messages
27,695
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
wallahua'lam

pada aku, kuasa Allah tak terbatas kepada kita sahaja..
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
antara nama2 galaxy selain milky way(bima sakti)

Andromeda
Comet Galaxy
Sunflower Galaxy
Whirlpool Galaxy
Cigar Galaxy
 

Rizza

Active+ Member
Messages
2,560
Joined
Jul 11, 2008
Messages
2,560
Reaction score
7
Points
25
tak mampu nak bagi pendapat..
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
800px-Messier51_sRGB.jpg


Ni antara galaxy yang terbesar ada kat dalam sistem universe
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Messages
23,865
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,865
Reaction score
934
Points
176
Gliese 581 g yg dikatakan hampir sama dengan rupa planet bumi. Cuma berbeza galaxy. Saintis berpendapat ada kehidupan disana

orbit_comparison_h-580x364.jpg
 

zamreda

CG Top Poster Club
Messages
31,388
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
bilion2 galaksi darab bilion2 bintang...pergh trilion gilion bintang tu..

jadi mesti ade yng hidup ...tapi manusia hanya utk dibumi sahaja....dan ditetapkan kat bumi mmg bumi...
klau ade hidupan mcm manusia kat planet2 tersebut...hanya terbatas kat planet mereka ajer..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register