WTA.. Tukar smartcard astro ke.docoder lain..

CG Sponsors




tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,160
Reaction score
807
Points
166
Salam.. Minta bantuan..
Kalau kita ada smartcard dekoder lama yang silver tu ke decoder baru Beyonce tu acaner nak buat setting baru..
 
Sponsored Post

C_Kenek

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
kalau astro beyond tok takleh tukar smart kad tak jadi. kalau dekoder benyonce saya tak tau plak macam mana
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,160
Reaction score
807
Points
166
kalau astro beyond tok takleh tukar smart kad tak jadi. kalau dekoder benyonce saya tak tau plak macam mana
katakan kita beli.dekoder.secondhand so.acaner nak.buat ekk...

ps
sajer tok tukau perkataan beyong yang biyul
 

shyrimau

Fun Poster
Joined
Jan 24, 2011
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
decoder beyond hanaya bole detech pada smartcard yg telah di set pada decoder tersebut, x leh ttukar2
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,160
Reaction score
807
Points
166
decoder beyond hanaya bole detech pada smartcard yg telah di set pada decoder tersebut, x leh ttukar2
trrima kasih karna menjawab..

so tak blhle beli dekoder secondhand..
 

shyrimau

Fun Poster
Joined
Jan 24, 2011
Messages
421
Reaction score
0
Points
10
kalau nak mencuba apa salah nye, hihi
sebab pnh cuba tukar smartcard kat kg, tak bole detech
 

C_Kenek

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
dekoder beyong tak terima kad lain selain yg asal dia. kalau tukar kene call astro seting no dekoder baru
 

Rizal

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
12,113
Reaction score
656
Points
191
try step ni :D

· Tekan butang HOME di remote control Astro

· Pilih SETTINGS dan tekan OK

· Pilih INSTALLATION SETTINGS dan tekan OK

· Masukkan PIN No "0000" tekan OK

· Pilih SATELITE SETTINGS tekan OK

· Pilih Universal untuk LNB Type dan tekan OK

· Pilih Entry point 1 MESAT 3(VL) tekan OK

· Semak signal strength

· Signal perlu tunjuk mesej "LOCKED" di tengah-tengah, dan kemudian tekan OK

· Jika masalah masih sama, sila tutup suis utama

· Semak ‘connector’ (Satellite Cable, splitter, Lighting Arrester) disambungkan dengan selamat , kemudian hidupkan suis utama
 
Sponsored Post
Top
Log in Register